Save the Date: Τον Μάιο το Cyprus Digital Assets Summit

Τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία και τα αμέτρητα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν στη ζωή μας συσχετίζονται όλο και περισσότερο με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ρυθμιστικές αρχές βλέπουν να ξεπροβάλλουν μπροστά τους συνεχώς νέοι κίνδυνοι και να δημιουργούνται προβλήματα στην οικονομία με αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Η πρόσφατη κατάρρευση ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο (FTX) δημιούργησε σοκ σε ολόκληρο τον κλάδο, που ξύπνησε μνήμες από το 2008, όταν και κατέρρευσε η Lehman Brothers, αφήνοντας πίσω της τεράστιες οικονομικές απώλειες στους επενδυτές.

Οι ρυθμιστικές αρχές αντιμετωπίζουν για άλλη μια φορά προκλήσεις από την πλευρά της προστασίας των επενδυτών, καθώς απέτυχαν να είναι αρκετά σαφείς όσον αφορά στα θέματα συμμόρφωσης.

Το Cyprus Digital Assets Summit που έρχεται τον προσεχή Μάιο στοχεύει να γίνει το κορυφαίο γεγονός της περιοχής σε θέματα crypto, όπου επενδυτές και στελέχη των κορυφαίων εταιρειών Web3 θα μοιραστούν την άποψή τους για την αγορά και θα κάνουν απολογισμό του οικοσυστήματος και των τεράστιων ευκαιριών του. Στόχος είναι να έρθουν κοντά οι εμπλεκόμενοι φορείς και να εξοικειωθούν με την παγκόσμια βιομηχανία κρυπτογράφησης: Από τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές μέχρι τους προγραμματιστές και άλλους γνώστες του κλάδου. Το σπουδαίο γεγονός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου στο Parklane Resort & Spa, στη Λεμεσό.

Η θεματολογία

Το Συνέδριο αποτελείται από επτά ενότητες: Στην πρώτη θα συζητηθούν ζητήματα χάραξης πολιτικής και συμμόρφωσης, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η Ε.Ε και ετοιμότητα (ή μη) της ευρωζώνης για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ακολούθως, στο δεύτερο μέρος, θα γίνει αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης της αγοράς και στο τρίτο μέρος οι ειδικοί του Κλάδου θα παραθέσουν τις προβλέψεις τους για το πώς θα εξελιχθεί στο μετέπειτα διάστημα. Η τεχνολογία και η συμβολή της στο μέλλον θα αναλυθεί σε ξεχωριστή ενότητα, ενώ, στο πέμπτο μέρος θα συζητηθούν μερικά από τα πιο καίρια ζητήματα: Συμμόρφωση, AML,απάτη, κίνδυνοι, εταιρική διακυβέρνηση, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η εφαρμογή ισχυρών και ασφαλών υπηρεσιών φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι κρίσιμη για κάθε Οργανισμό. Το θέμα αυτό θα τύχει ανάλυσης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Στο έβδομο και τελευταίο μέρος, οι σύνεδροι θα δουν πώς το τραπεζικό σύστημα, οι παραδοσιακές τράπεζες και οι crypto Οργανισμοί αλληλοσχετίζονται και συνυπάρχουν στο υπό διαμόρφωση νέο περιβάλλον.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο αφορά υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ρυθμιστικές αρχές, στελέχη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών - επενδυτικές εταιρείες - πάροχους υπηρεσιών κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων - διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων - επενδυτές - επιχειρηματίες - νομικές, λογιστικές και άλλες συμβουλευτικές εταιρείες και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Με τη στήριξη: Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions (ACEMPI), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Blockchain Technologies

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD, Cyprus Business News (CBN)

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Πέραν των 66.000 φορολογουμένων συνδέθηκαν με TaxForAll
ΕΚΟ Safe Rider Club: Συνεχίζονται για 6η χρονιά τα σεμινάρια για μοτοσικλετιστές
Lidl Κύπρου: Στήριξη για 3η χρονιά του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ
Διαθεματική ημερίδα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Frederick
180.000 ευρώ από το Yianis Christodoulou Foundation στα σχολεία της Κύπρου
Ημέρες σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας 2023 #YouthEmpowered
Frederick: Οι βασικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου
My Petrolina app: Διεκδίκησε ένα από τα 10 δωροκουπόνια αξίας 500 ευρώ
Γ.Δ. ΙδΕΚ: Επενδύστε σε έρευνα και καινοτομία και θα πετύχετε ακόμη περισσότερα
ΙδΕΚ: Μοχλός ανάπτυξης της καινοτομίας το 2022, καταλύτης για το 2023