Στoν Γιώργο Παντελή το Public Sector Finance / CFO Award

Η Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, απέσπασε το βραβείο Public Sector Finance / CFO Award, κατά τα IN Business CFO Awards, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023.

Who is who

Πριν το διορισμό του ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, o κ.Παντελή διετέλεσε, από το 2014, Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Οικονομικών. Οι κύριες αρμοδιότητές του ήταν η ανάλυση των μακροοικονομικών εξελίξεων, η διαμόρφωση της δημοσιονομικής πολιτικής και της πολιτικής μισθών, καθώς, και φορολογικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών φορολογικών ζητημάτων. Επιπρόσθετα, είχε την ευθύνη του συντονισμού και της εποπτείας των οικονομικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων, που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της Κύπρου ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα, των θεμάτων που αφορούν στις εργασίες της Ευρωομάδας (Eurogroup) και του Συμβουλίου ECOFIN. Στο πλαίσιο αυτό, είχε ηγετικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου κατά την περίοδο 2013-2016.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εταιρεία KPMG (Cyprus) Ltd. Ακολούθως, εργοδοτήθηκε στο δημόσιο τομέα στη θέση Οικονομικού Λειτουργού. Κατά την περίοδο 2005-2015 κατείχε τη θέση του Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού. Οι ευθύνες του περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συμβολή στην ετοιμασία του Στρατηγικού Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής και του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου, την κατάρτιση του ετήσιου Προϋπολογισμού του Κράτους, την παρακολούθηση των εξελίξεων και προοπτικών στα δημόσια οικονομικά και την ετοιμασία εισηγήσεων.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκπροσωπεί την Κύπρο στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή και στην Ομάδα Εργασίας του Ευρώ και συμμετέχει στις συναντήσεις της Ευρωομάδας και του Συμβουλίου ECOFIN. Επιπλέον, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Σε εθνικό επίπεδο, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και μέλος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Είναι, επίσης, ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Οικονομία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου. Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, υπηρέτησε και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σπούδασε Οικονομικά στο Κολλέγιο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Cyprus International Institute of Management.

Κύριος χορηγός: ECOMMBX

Χορηγοί: JCC Payment Systems, Supernova

Υποστηρικτής: Grey Goose®, UNICARS

Με την στήριξη: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Super FM

Δειτε Επισης

Πέραν των 66.000 φορολογουμένων συνδέθηκαν με TaxForAll
Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή της G.A.P. Vassilopoulos Ltd
ΕΚΟ Safe Rider Club: Συνεχίζονται για 6η χρονιά τα σεμινάρια για μοτοσικλετιστές
Lidl Κύπρου: Στήριξη για 3η χρονιά του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ
Διαθεματική ημερίδα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Frederick
180.000 ευρώ από το Yianis Christodoulou Foundation στα σχολεία της Κύπρου
Ημέρες σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας 2023 #YouthEmpowered
Frederick: Οι βασικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου
My Petrolina app: Διεκδίκησε ένα από τα 10 δωροκουπόνια αξίας 500 ευρώ
Γ.Δ. ΙδΕΚ: Επενδύστε σε έρευνα και καινοτομία και θα πετύχετε ακόμη περισσότερα