Κ. Στυλιανίδης: Πιο έξυπνες αποφάσεις με αυτοματοποίηση διαδικασιών

Το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τους CFO να μετασχηματίσουν τις ομάδες που εργάζονται στη Λογιστική και τα Οικονομικά, μέσω της αυτοματοποίησης διαδικασιών και πρόσβασης σε δεδομένα ώστε να διαχειριστούν καλύτερα ζητήματα ρευστότητας και κεφαλαίου, εξήγησε ο Κυριάκος Στυλιανίδης, Managing Director της Supernova Consulting.

Σε ομιλία του στο 18ο CFO Management Forum, το οποίο παρουσίασε η ECOMMBX, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση αν δεν είναι μετρήσιμη, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι αναλύοντας δεδομένα επιλύνονται τυχόν προβλήματα που συναντούν οι Οργανισμοί.

Όπως εξήγησε, η επιστήμη δεδομένων αλλάζει τον ρόλο των CFO και από λογιστικά τα καθήκοντά τους γίνεται οικονομικός μέσω του οποίου πλέον καθοδηγεί το μέλλον της εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο, όπως έιπε, που CEOs θεωρούν ότι οι CFOs είναι οι πιο αξιόπιστοι σύμβουλοί τους.

Πιο έξυπνες προβλέψεις, σημαίνει πιο έξυπνες αποφάσεις και παρεμβάσεις, είπε χαρακτηριστικά.

Οι σύνεδροι εξοικειώθηκαν με τους ορισμούς του RPA, AI και το Machine Learning και τους τρόπους μέσω των οποίων οι Οργανισμοί μπορούν να τους αξιοποιήσουν.

Ακολούθησε παρουσίαση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίες αγγίζουν το πεδίο της προμήθειας, της εξυπηρέτησης πελατών, του κόστους, του ανθρώπινου κεφαλαίου, της ποιότητας των προιόντων και υπηρεσιών κ.α.

Τέλος, εξήρε τη σημασία του να εμπλέκεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και το ίδιο το προσωπικό και του να κάνει μικρές γρήγορες νίκες η ομάδα CFO καθώς και του να γίνεται αυτοματοποίηση διαδικασιών στην εταιρεία όπου εφικτό. «Τα εργαλεία όπως το process intelligence θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση», είπε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024