First Republic Bank: Βουτιά 35% κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές

Η μετοχή της First Republic Bank σημειώνει βουτιά 35,3%, κινούμενη προς νέο χαμηλό ρεκόρ κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P Global υποβάθμισε χθες σε "junk" τη First Republic Bank εν μέσω ανησυχιών ότι οι πελάτες της αμερικανικής τράπεζας θα συνεχίσουν να αποσύρουν καταθέσεις από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας με έδρα την Καλιφόρνια μειώθηκε σε "BB+" από "Α-" και παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση της S&P την Τετάρτη.

Περαιτέρω υποβαθμίσεις είναι πιθανές καθώς ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε κινδύνους σχετικά με πρόσθετες εκροές καταθέσεων, παρά τις πρόσφατες κινήσεις της τράπεζας να ενισχύσει τη δανειοληπτική της ικανότητα.

"Η θέση της τράπεζας θα υποφέρει μετά τις ασταθείς διακυμάνσεις της τιμής της μετοχής της και την αυξημένη προσοχή των μέσων ενημέρωσης γύρω από την αστάθεια των καταθέσεων", έγραψαν οι αναλυτές της S&P, Nicholas Wetzel και Rian Pressman. "Η επιχειρηματική της σταθερότητα έχει αποδυναμωθεί καθώς οι αντιλήψεις της αγοράς για την πιστοληπτική της ικανότητα έχουν μειωθεί".

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, και ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε επίσης τη First Republic Bank. Ειδικότερα, η Fitch υποβάθμισε την Τετάρτη την First Republic Bank σε "BB" από "A-", επικαλούμενη κινδύνους για τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της τράπεζας.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας