ΚΕΒΕ: Δείπνο εργασίας Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας

Δείπνο εργασίας προς τιμήν του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, κ. Khalid Al-Falih παρέθεσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας με την υποστήριξη του Invest Cyprus. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Al-Falih στην Κύπρο για την υπογραφή του προγράμματος συνεργασίας με τον Κύπριο Υπουργό Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνό.

Στο δείπνο, στο οποίο ήταν χορηγός η εταιρεία Logicom, παρευρέθηκαν μέλη του Συμβουλίου του επιχειρηματικού συνδέσμου Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας, και προσκεκλημένοι της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο. Από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, συμμετείχε η συνοδεία του Υπουργού και αριθμός Σαουδαραβών επιχειρηματιών.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το οποίο προσφώνησε o Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, έγινε αναφορά στις ήδη υφιστάμενες συνεργασίες μεταξύ Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας. Αναδείχθηκαν επίσης οι ευκαιρίες που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με αναφορά σε συγκεκριμένους τομείς δράσης.

Οι Κύπριοι επιχειρηματίες παρουσίασαν σε συντομία στον Υπουργό της Σ. Αραβίας τις επενδυτικές τους προτάσεις και έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τις πολλές δυνατότητες συνεργασίας που προσφέρει η Κύπρος στις Σαουδαραβικές εταιρείες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης από πλευράς Κύπρου, ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας, και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus κ. Ευγένιος Ευγενίου και ο Πρόεδρος του Κύπρο – Σαουδαραβικού Συνδέσμου κ. Δήμος Αναστασίου.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα