Οι πληρωμές στον κόσμο του Μetaverse

Το "Μetaverse" έχει γίνει πλέον κυρίαρχη λέξη στον τεχνολογικό και επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα Metaverse(s) - καθώς και τεχνολογίες όπως Augmented Reality, Virtual Reality, NFTs και άλλες που περιβάλλουν και υποστηρίζουν αυτές τις τάσεις - αποτελούν το μέλλον.

Φαντάζει ως ένας εικονικός κόσμος του αύριο που ακόμη δεν έχει πάρει σάρκα και οστά. Κι όμως. Η έννοια ενός διαδραστικού τρισδιάστατου κόσμου δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη βιομηχανία παιχνιδιών, η κοινωνική αλληλεπίδραση μέσω τρισδιάστατων κόσμων αποτελεί βασικό στοιχείο πολλών ειδών και τύπων παιχνιδιών εδώ και δύο δεκαετίες. Ως κοινωνικές πλατφόρμες, οι ψηφιακοί χώροι χρησιμοποιούνται από το λανσάρισμα του Web 2.0. Πλέον, αντιπροσωπεύουν έναν νέο κόσμο ευκαιριών για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και δυνατοτήτων.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως οι αναδυόμενες αυτές τεχνολογίες θα αποτελέσουν το μέλλον και για το εμπόριο και τις λιανικές πωλήσεις, όπως ακριβώς έγινε στους άλλους τομείς. Πώς θα μοιάζουν, λοιπόν, οι πληρωμές σε αυτόν τον νέο κόσμο; Την απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο CEO της JCC Payment Systems, Νικόδημος Δαμιανού, στο πλαίσιο του20ου Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές αλφαμέγα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του με τίτλο «Paying it forward | Metaverse, Crypto and other Tech nuances in Retail», ο CEO θα μιλήσει για το μέλλον των πληρωμών και τον καθοριστικό ρόλο που έρχεται να διαδραματίσει το Μetaverse. Ο κ.Δαμιανού θα μοιραστεί με το κοινό τις σκέψεις του και θα εκφράσει απόψεις για αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως…τη μετεξέλιξη του διαδικτύου.

Πολύχρονη πείρα και ηγετική παρουσία

Ο Νικόδημος Δαμιανού είναι επαγγελματίας στον κλάδο της τεχνολογίας, πληρωμών και ψηφιακών υπηρεσιών. Κατέχει εμπειρίες σε θέματα IT Security, Risk & Governance και έχει πολύχρονη πείρα ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στον τομέα των card payments, mobile payments and payment service provisioning. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σε Information Security Management και τίτλου DIC Information Security από το Imperial College του Λονδίνου, ScB in Computer Science από το Brown University, USA και Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εκτελεί καθήκοντα Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της JCC Payment Systems από το Δεκέμβριο του 2017.

Γιατί να παρακολουθήσετε το Συνέδριο

Η 20η διοργάνωση του Cyprus Grocery Retail Conference που θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου 2023 στο Hilton Nicosia, θα καταγράψει τις προκλήσεις και τις προοπτικές του λιανικού εμπορίου. Πρωτοκλασάτα στελέχη από την εγχώρια αγορά θα συζητήσουν τα megatrend του Grocery Retail και θα κάνουν προβλέψεις για την κυπριακή Οικονομία και την πορεία του πληθωρισμού καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο με τεράστιο αντίκτυπο στον Κλάδο. Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με κεντρικό ζήτημα τις προκλήσεις και το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο και το μεγάλο στοίχημα της “νέας γενιάς” προμηθευτώ. Στην ατζέντα βρίσκονται, βεβαίως, και οι τεχνολογικές τάσεις που επαναπροσδιορίζουν την έννοια των καταστημάτων και των συμπεριφορών της.

Λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη σύναξη των στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs, και μάθετε, επιπρόσθετα, μέσω της συμμετοχής σας τα πάντα για το μέλλον του λιανικού εμπορίου για την επόμενη δεκαετία με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, τα οικονομικά δεδομένα και τις νέες πραγματικότητες.

Το 2023 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την επιτυχία του γεγονότος, αφού, φέτος ο θεσμός κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στον συναρπαστικό κόσμο του Grocery Retail. Συμβολική είναι η φετινή διοργάνωση και για τα βραβεία, που γιορτάζουν μία δεκαετία ζωής. Κατά την τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards, θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο μέσα στο 2022.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Flexfin, JCC Payment Systems, Όμιλος GAP Vassilopoulos, Powersoft

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024