Powered by

Υπ. Εμπορίου: Στόχος η λήψη μέτρων για μείωση επιπτώσεων της παγκόσμιας κρίσης

Στόχος του Υπουργείου του είναι η άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών που θα μειώσουν τον αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο από την παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου την Τετάρτη, σημειώνοντας παράλληλα, μεταξύ άλλων, ότι προωθείται η δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου καταγραφής και παρακολούθησης τιμών καταναλωτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Παπαναστασίου μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες για τα «50 χρόνια προσφοράς και αγώνα» του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση αρχικά και, ακολούθως, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής αστάθειας και μεγάλων πληθωριστικών τάσεων, οι οποίες έχουν επηρεάσει και συνεχίζουν να επηρεάζουν δυσμενώς τους καταναλωτές», ανέφερε.

Στόχος μας στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, πρόσθεσε, «είναι η άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών που θα μειώσουν τον αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο και θα συμβάλουν έμπρακτα και αποτελεσματικά στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων που βιώνουν οι καταναλωτές και, κυρίως, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, «προτεραιότητά μας αποτελεί η μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, για να μειωθούν τα έξοδα των νοικοκυριών, αλλά και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την παραγωγή και διάθεση ανταγωνιστικότερων προϊόντων». Προωθούμε, επίσης, συνέχισε, «τη δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου καταγραφής και παρακολούθησης τιμών καταναλωτικών προϊόντων».

Ο Υπουργός εξήγησε ότι «απώτερος στόχος αυτής της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η διαφάνεια στις τιμές και, γενικότερα, η ενίσχυση της πληροφόρησης των καταναλωτών, ώστε να επιλέγουν το φθηνότερο καλάθι προϊόντων, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους».

Όπως επιπροσθέτως, είπε ο κ. Παπαναστασίου, «νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τα Σχέδια Χορηγιών και τις δράσεις που υλοποιούμε στο Υπουργείο για την ταχεία μετάβαση στην πράσινη και κυκλική οικονομία».

Ο Υπουργός Ενέργειας, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, «θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, καθώς και τα άλλα οργανωμένα σύνολα Καταναλωτών, καταβάλλοντας ετήσια χορηγία, η οποία ανέρχεται συνολικά στις €68.000».  

Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Ενέργειας, «θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, προκειμένου να συνεχίσει να εκπληρώνει αποτελεσματικά τον ρόλο και την αποστολή του, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Κύπριου Καταναλωτή».

Δειτε Επισης

ΔΟΣ: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Λύση περιορισμένης διάρκειας το ανεργιακό σε τραπεζικούς που αποχώρησαν με σχέδιο εθελούσιας
Πασχαλινό επίδομα €190 σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο στις 12 Απριλίου
Συντεχνίες: Ζητούν αποκατάσταση επιδομάτων στους εργαζομένους με το σύστημα βάρδιας
Υπ. Οικονομικών: Δεν μπορούμε να εμπλακούμε στην επιτοκιακή των τραπεζών
Κατώτερη των περιστάσεων και της Ε.Ε. η ανταγωνιστικότητα στην Κύπρο
Ξεκαθάρισε στην ΟΕΒ ο υπ. Οικονομικών: Θα συνεχίσουμε τον θεσμό της ΑΤΑ
Έγινε το έλα να δεις για τα επιτόκια-Κατακεραύνωσε τον Κεραυνό ο Αβέρωφ
Προς αναζήτηση επενδυτών για βιώσιμο ομόλογο η Κύπρος
ΧΑΚ: Κέρδη στο ξεκίνημα της εβδομάδας