ΕΚΤ: Θέλει να μάθει τους δεσμούς των τραπεζών με Credit Suisse

Το ύψος της έκθεσής τους στην ελβετική τράπεζα Credit Suisse, ζήτησε να μάθει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσαν στο Reuters δύο εποπτικές πηγές.

Μία από τις πηγές τόνισε, ωστόσο, ότι βλέπουν τα προβλήματα της Credit Suisse ως ειδικά για την συγκεκριμένη τράπεζα και όχι ως συστημικά.

Η Credit Suisse χάνει σχεδόν το ένα πέμπτο της αξίας της την Τετάρτη, αφού ο μεγαλύτερος μέτοχός της δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει άλλη στήριξη, ωθώντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ελβετικής τράπεζας να προβεί σε νέες διαβεβαιώσεις για την οικονομική ευρωστία της τράπεζας.

Η Wall Street Journal αναφέρει την Τετάρτη ότι οι εποπτικές αρχές της ΕΚΤ εξετάζουν τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της Credit Suisse και των τραπεζών της ευρωζώνης, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχωρούσαν μέχρι και 30% την Τετάρτη, μετά τη δήλωση της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας (SNB), η οποία κατέχει το 9,88% της Credit Suisse, ότι δεν θα αγοράσει περισσότερες μετοχές για ρυθμιστικούς λόγους.

Οι μετοχές της Credit Suisse, η οποία μάχεται να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των πελατών, υποχωρούσαν περίπου 17% νωρίς το απόγευμα, αφού είχαν προηγουμένως φτάσει να υποχωρούν μέχρι και 30%, σε νέο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ.

Στο μεταξύ, η πτώση της αξίας της Credit Suisse προκάλεσε επίσης την ενεργοποίηση των πολιτικών με τη Γαλλίδα Πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν να λέει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ θα μιλήσει με τον Ελβετό ομόλογό του τις επόμενες ώρες.

«Η κατάσταση της Credit Suisse είναι ευθύνη των ελβετικών αρχών», δήλωσε η κ. Μπορν στη Γερουσία της Γαλλίας.

Δειτε Επισης

Πώς το Παρίσι έχασε το στέμμα του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ευρώπης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο μειώσεις των επιτοκίων φέτος άφησε η Fed
Επιτόκια: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες δεν «πατάνε το κουμπί» των μειώσεων
Μπιλ Γκέιτς: Σε ποια βιομηχανία ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Τράπεζα της Ιαπωνίας, μειώνει τις αγορές ομολόγων
Βάζει γκολ στα έσοδα της Γερμανίας από τον τουρισμό το Euro 2024-Αναμένει ώθηση ενός δισ. ευρώ
Μειώνει τις αγορές ομολόγων η κεντρική τράπεζα Ιαπωνίας-Πέφτει το γεν
Γέλεν: Οι μισθοί δεν αποτελούν πλέον απειλή για τον πληθωρισμό
Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη δήλωση Fed για μόνο μία μείωση επιτοκίων
Κίνα: Ένεση ρευστότητας €250 εκατ. στο τραπεζικό σύστημα