Credit Suisse: Απορρίπτει σχέδια κρατικής στήριξης

Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Axel Lehmann, δήλωσε ότι η κρατική βοήθεια προς την τράπεζα "δεν είναι αναγκαία", στην προσπάθειά της να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πελατών, επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά σφαλμάτων και σκανδάλων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μιλώντας σε συνέδριο του χρηματοπιστωτικού κλάδου στη Σαουδική Αραβία, ο Lehmann τόνισε ότι δεν είναι ακριβές να συγκριθούν τα προβλήματα της Credit Suisse με την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank, κυρίως επειδή οι ρυθμιστικοί κανόνες που διέπουν τις δύο τράπεζες είναι διαφορετικοί. 

"Έχουμε ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου, έναν ισχυρό ισολογισμό", υπογράμμισε ο Lehman και πρόσθεσε πως "πήραμε ήδη το φάρμακο", σημειώνοντας ότι η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.

Τα σχόλια του Lehmann έρχονται καθώς ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ομίλου Credit Suisse απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να αιμοδοτήσει την ελβετική τράπεζα, επικαλούμενος ζητήματα ρυθμιστικού πλαισίου, οδηγώντας τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας σε ιστορικό χαμηλό, με πτώση άνω του 20% και συνεχείς αναστολές διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

"Η απάντηση είναι ένα απόλυτο όχι, για πολλούς λόγους πέραν του απλούστερου, ότι υπάρχει ζήτημα ρυθμιστικού πλαισίου και καταστατικού καθώς η συμμετοχή μας θα υπερβεί το 10% (σ.σ. αυτή τη στιγμή το ποσοστό που κατέχει ανέρχεται σε 9,88%", ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Saudi National Bank, Ammar Al Khudairy, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg TV την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον η τράπεζά του θα ήταν ανοικτή στο να βοηθήσει την Credit Suisse, εάν εκείνη προέβαινε σε αίτημα για παροχή ρευστότητας.

Η μετοχή της Credit Suisse έφτασε να υποχωρεί έως και 29,69% την Τετάρτη, σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης, στα 1,57 ελβετικά φράγκα. 

Δειτε Επισης

Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παραμένει ο πληθωρισμός παρά τη νομισματική σύσφιγξη
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές