Ο δρόμος για τη δημιουργία ολοκληρωμένης Στεγαστικής Πολιτικής

Το ζήτημα της κατοικίας και στέγασης αναμφισβήτητα αποτελεί ένα ιδιαίτερα σύνθετο θέμα. Η πρόσβαση δε σε οικονομικά προσιτή στέγη καθίσταται δυσκολότερη τα τελευταία χρόνια. Η επαναξιολόγηση της κυβερνητικής στεγαστικής πολιτικής θεωρείται πιο αναγκαία από ποτέ.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος στέγασης μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποτελεί τη λύση ενός προβλήματος πολλών χρόνων. Μέσω της υλοποίησής του, αναμένεται ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικών που προωθούν τη βιώσιμη στέγαση για όλες τις εισοδηματικές ομάδες του πληθυσμού.

Τα χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα εθνικά προγράμματα είναι μόλις μερικά από τα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη-μέλη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους σε αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.

Στην Κύπρο, η κυβέρνηση διαρκώς εξερευνά νέα πολεοδομικά μέτρα και κίνητρα που ωφελούν όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις. Περισσότερα για τα επόμενα βήματα του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως θα μας πει η Ανώτερη του Λειτουργός, Νατάσα Κασπαρή. Η κ. Κασπαρή θα παραστεί στο προσεχές 17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia για μια παρουσίαση άκρως κατατοπιστική και χρήσιμη για τους συνέδρους.

Από τις σπουδές στη Βρετανία, στον ιδιωτικό τομέα και στην Πολεοδομία

Η Νατάσα Κασπαρή είναι Ανώτερη Λειτουργός Πολεοδομίας στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο απ’ όπου και απέκτησε, αρχικά, τον τίτλο BEng (Hons) στην Πολιτική Μηχανική και, ακολούθως, τον τίτλο Master στην Πολεοδομία. Είναι επίσης, κάτοχος τίτλου Master στη Δημόσια Διοίκηση. Είναι εκλεγμένο και ενεργό μέλος του Royal Institute of Town Planners (RTPI) του Ηνωμένου Βασιλείου και φέρει τον τίτλο Charteted Town Planner.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, όπου υπηρέτησε ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Πολεοδόμος. Εντάχθηκε στο δυναμικό της δημόσιας υπηρεσίας, το 2002, και ως Λειτουργός Πολεοδομίας υπηρέτησε στον Τομέα Πολεοδομικού Ελέγχου και Εφαρμογής Σχεδίων και στον Τομέα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Μελετών, ειδικότερα στον Κλάδο Τοπικών Σχεδίων του οποίου σήμερα προΐσταται.

Επιπρόσθετα, είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα ευρωπαϊκά προγράμματα ESPON (Παρατηρητήριο της Ευρωπαϊκής Χωροταξίας) και CEMAT (Σύνοδος των Υπουργών Χωροταξίας της Ευρώπης).

Η σημαντικότερη σύναξη του Κλάδου

Στα καίρια ερωτήματα που ταλανίζουν τον Κλάδο έρχεται να απαντήσει το 17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων, το οποίο παρουσιάζει η Altia. Μεταξύ τους, το τι προβλέπει το μέλλον στην Κύπρο στον τομέα των ακινήτων, το πώς διαμορφώνεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και ποιες οι προοπτικές και δυνατότητες για την επόμενη 7ετία.

Η πιο σημαντική ετήσια σύναξη του κλάδου των ακινήτων, ανάπτυξης γης και κατασκευών στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, Λευκωσία. Θα φιλοξενηθούν συζητήσεις, αξιολογήσεις και αναλύσεις των πιο πρόσφατων εξελίξεων και τάσεων της αγοράς. Περιλαμβάνει επίσης ομιλίες γύρω από την κατασκευή, τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση κτιρίων και φιλοξενεί όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε Εταιρείες Ανάπτυξης Γης, Κατασκευαστικές Εταιρείες, Εργολάβους, Κτηματομεσιτικά Γραφεί, Εκτιμητές ακινήτων, Μελετητές, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, άλλους εξειδικευμένους μελετητές, Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, Εταιρείες Υλικών Οικοδομής (Παραγωγούς, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής), Σχετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χρηματοοικονομικούς Οργανισμοί και Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία, Δικηγορικά γραφεία, Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων και Θεσμικούς επενδυτές.

Στον χώρο της Έκθεσης θα συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες της αγοράς.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Χορηγoί και Εκθέτες (Μέχρι στιγμής): Ask Wire, CSC Christodoulou Ltd, Knauf Cyprus Ltd, ΚONE, MUSKITA, N. Psaras Construction Co Ltd,

Με την στήριξη: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Cyfield: Ολοκλήρωση Α’ φάσης του νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία-Έργο πέραν των €10 εκατ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Ελίκκος Ηλία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα