Χ. Κληρίδης: Σπουδαίο το «Trust Laws in Cyprus: An International Perspective»

Tην εκτίμηση πως το βιβλίο «Trust Laws in Cyprus: An International Perspective» συμβάλλει στη διεύρυνση της γνώσης και πως έχει μεγάλη αξία για το κυπριακό δικηγορικό σώμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε ότι αυτό θα εμπλουτίσει, επίσης, τις γνώσεις συμβούλων από πληθώρα επαγγελματικών κλάδων.

Αρχικά ο κ.Κληρίδης έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή στο κυπριακό Trust Law λέγοντας ότι τα constructive trusts και το κώλυμα – estoppel είναι δίκαια ένδικα μέσα sui generis.

Στην Κύπρο η ισότητα εισήχθη μέσω της νομολογίας στον τομέα της ακίνητης περιουσίας από το 1888, εξήγησε, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση του Μιλτιάδη Μαυροβουνιώτη (1933).

Εστιάζοντας στην αξία και χρησιμότητα του βιβλίου «Trust Laws in Cyprus: An International Perspective», ο κ.Κληρίδης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «ίσως το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο στα αγγλικά που καλύπτει το θέμα του Trust Law στην Κύπρο με πληθώρα συνεισφορών από διακεκριμένους συγγραφείς, ειδικούς του τομέα».

Το βιβλίο συμβάλλει στην διεύρυνση της γνώσης επί του θέματος και θα έχει μεγάλη αξία για τους συμβούλους όλων των τομέων, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων του κυπριακού δικηγορικού σώματος, είπε.

Ακολούθησε σύνοψη των κεφαλαίων του βιβλίου και αναφορά στους έγκριτους συντάκτες του, με τον κ.Κληρίδη να δηλώνει: «Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος χαιρετίζει το βιβλίο και το συστήνει σε όλα τα μέλη του. Κάθε δικηγόρος που ασκεί το επάγγελμα θα πρέπει να φροντίσει να προμηθευτεί ένα αντίτυπο του βιβλίου και να εξοικειωθεί με το περιεχόμενό του».

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: «Σύγχρονες τάσεις στην τραπεζική: Προκλήσεις και κίνδυνοι»
Mastercard: Έρχεται ξανά το «Level up with Mastercard» στις Foody παραγγελίες με πλούσια δώρα
Σωτήρης Σκιαδάς: Ο σκοπός της PadelPro...Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του padel στην Κύπρο (video)
Η ImarComms λανσάρει το νέο short course «AI in Digital Marketing»
Bird Aviation: Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λάρνακα-Το νέο έργο που υλοποιεί
Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της