Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε Στασάνδρου και Ζήνας Κάνθερ

Τίθενται σε λειτουργία από την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στον Δήμο Λευκωσίας, στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ). Η φόρτιση θα διατίθεται δωρεάν για ένα χρόνο.

Ο Δήμος Λευκωσίας αποτελεί τον πρώτο Δήμο που προχωρεί σε μια τέτοια ενέργεια, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου Πηλακούτα και της Troodos Electric Cables Ltd για την παροχή σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Όμιλος Πηλακούτα σε συνεργασία με την Troodos Electric Cables Ltd, ανέλαβαν την παροχή της δωρεάν προμήθειας και εγκατάστασης των δύο διπλών ηλεκτρικών φορτιστών, στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ), ενώ ο Δήμος Λευκωσίας ετοίμασε την υποδομή για την εγκατάσταση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Δήμος Λευκωσίας δεσμεύεται για ένα πιο ανθρώπινο κέντρο της πρωτεύουσας. «Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε το οικολογικό αποτύπωμα της πόλης, περιορίζοντας τους ρύπους από τα αυτοκίνητα και να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε άλλες μορφές μεταφοράς, φιλικές προς το περιβάλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με κύριο όφελος πάντα την ποιότητα του αέρα», δηλώνει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Πολύ σύντομα μάλιστα, θα τεθούν σε λειτουργία ακόμη δύο ηλεκτρικοί φορτιστές στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην τάφρο Νταβίλα και στον προμαχώνα Τρίπολις (Πλατεία Σολωμού) σε συνεργασία με τις δύο εταιρείες.

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Στηρίζει την στρατηγική Κομισιόν για αμοιβαία επωφελή εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ η Κύπρος
Διάλογος Κομισιόν με επιχειρήσεις για τους κανόνες καταγωγής των προϊόντων
Δεκαπέντε χρόνια Leroy Merlin στην Κύπρο-Το όραμα και οι δεσμοί με τα κυπριακά νοικοκυριά και επαγγελματίες
Ανέβασε στροφές το λιανικό εμπόριο-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη αύξηση σε τζίρο και αξία
Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για πρώην διευθυντές του
Παραδίδεται στον Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα της ερευνητικής για τους takata
Έγινε σφαγή...Περισσότερα κατά 6.578 τα πρόβατα και κατά 4.569 τα αιγοειδή για κατανάλωση τον Απρίλιο
Martin Brandenburger: Καινοτομία στην πράξη-H Lidl επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία