Πληθωρισμός, επιτόκια και τράπεζες

Στην 5η αύξηση επιτοκίων προχώρησε πριν από μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Τα επιτόκια δανεισμού για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 2% από τις 22 Απριλίου έως τις 23 Ιανουαρίου, όταν και δημοσιεύθηκαν τα τελευταία στοιχεία από την ΕΚΤ.

Σημαντική είναι η επίδραση στις τράπεζες. Η διεύρυνση των περιθωρίων, καθώς και η απόδοση που λαμβάνουν οι τράπεζες για τη ρευστότητά τους είτε από την ΕΚΤ είτε από ρευστοποιήσιμες επενδύσεις μηδενικού κινδύνου, όπως τα κρατικά ομόλογα, αποτελούν βραχυπρόθεσμη ώθηση για την κερδοφορία των τραπεζών σε όλη την Ευρώπη.

Μια εξαιρετική ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Χριστόφορο Στυλιανίδη, Head of Corporate Banking της Hellenic Bank ακολουθούμενη από fireside chat με συντονιστή τον Γρηγόρη Δελλά, CCIO της ECOMMBX θα φιλοξενήσει το 18ο CFO Management Forum. Ο κ. Στυλιανίδης, θα συζητήσει τις εξελίξεις που αφορούν στον πληθωρισμό τα επιτόκια και τον αντίκτυπό τους στα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι τράπεζες, όπως και κάθε άλλος οργανισμός σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος. Τι πρέπει να κάνουν, λοιπόν, για να συνεχίσουν να εκδίδει νέα δάνεια σε πελάτες και πώς αποφεύγεται ο κίνδυνος σχηματισμού νέων ΜΕΔ; Τα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα, θα κληθεί να απαντήσει ο επικεφαλής στο πλαίσιο της συζήτησης.

18ο CFO Management Forum & CFO Awards

H ΙΜΗ θα πραγματοποιήσει τα «18ο CFO Management Forum & CFO Awards», την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2022, στις 3.30μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Ενώπιον του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές, καθώς, σπουδαίες προσωπικότητες θα βρεθούν επί σκηνής για να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και εκτιμήσεις.

Στα βασικά ζητήματα είναι βεβαίως ο πληθωρισμός, η αύξηση επιτοκίων και η επίδρασή τους τόσο στην κυπριακή οικονομία όσο και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Μια δεύτερη ανάγνωση θα γίνει σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πρόκληση της ρευστότητας και τη διαχείρισή της. Άλλωστε, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσαν ήδη αρκετές πληγές στην οικονομία.

Στην ατζέντα του Συνεδρίου βρίσκονται, επίσης θέματα σχετικά με τους μισθούς και τις αποδοχές, ενώ, απάντηση θα δοθεί και στο εξής καυτό ερώτημα: Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος αντιστάθμισης του αυξημένου κόστους; Η περικοπή κόστους ή η αύξηση των τιμών;

Το πώς οι CFOs πρέπει να κινηθούν ώστε να δημιουργήσουν στέρεες βάσεις και να κινηθούν με τρόπο που να περιορίσουν τον πληθωρισμό αποτελούν επίσης βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο. Η συνδρομή της τεχνολογίας στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη παίζει σημαντικό ρόλο, κάτι που θα αναλυθεί από ειδικούς κατά τη φετινή εκδήλωση.

Το Συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον οικονομικών διευθυντών και άλλων βασικών παραγόντων απ’ όλες τις μεγάλες εταιρείες με έδρα ή χώρα δραστηριοποίησής τους την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα διεξαχθούν τα «IN Business CFO Awards», τελετή που σκοπό έχει τη βράβευση σημαντικών CFOs για τη συνεισφορά τους ή τα επιτεύγματά τους .

Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου και της τελετής των IN Business CFO Awards οι καλεσμένοι και καλεσμένες θα έχουν την ευκαιρία για networking στο κοκτέιλ που θα ακολουθήσει, απολαμβάνοντας ποτό και ζωντανή μουσική.

Η συμμετοχή στο 18ο CFO Management Forum & IN Business CFO Awards είναι μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Για υποβολή αίτησης συμμετοχής, πατήστε εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κύριος χορηγός: ECOMMBX

Χορηγοί: JCC Payment Systems, Supernova

Υποστηρικτής: Grey Goose®, UNICARS

Με την στήριξη: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN(Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Super FM

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων