Θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στην πρώτη επίσκεψη Κουμή στην Πάφο

Την πρώτη του επίσκεψη στην Πάφο πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ο οποίος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής περιφέρειας Πάφου και συζήτησε μια σειρά από θέματα που αφορούν την επαρχία. Η σύσκεψη καταπιάστηκε με θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε σχέση και με τις διεθνείς αγορές, ενώ συζητήθηκαν και θέματα υποδομών και λειτουργίας της Πάφου ως προορισμού. 

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ηλεκτρονική παρουσία και γενικότερα η προβολή της Κύπρου ως προορισμός στο εξωτερικό μέσω της προβολής αλλά και των δημοσίων σχέσεων που πρέπει να αναπτυχθούν για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης συζητήθηκε η πολιτική συνεργασίας με τους διοργανωτές ταξιδιών και αεροπορικές εταιρείες, η λειτουργία των γραφείων του Υφυπουργείου στο εξωτερικό σε σχέση με τον ρόλο και τη δράση του καθώς και η πολιτική συνεργασίας των δυο πλευρών, Υφυπουργείου και ΕΤΑΠ αλλά και οι προοπτικές χρηματοδοτήσεων προς την εταιρεία. 

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης χρόνια αιτήματα της επαρχίας και έγινε ενημέρωση για ζητήματα όπως η Μαρίνα της Πάφου, οι πρόνοιες και η πρόοδος του Νομοσχεδίου που αφορά την αδειοδότηση κατασκηνώσεων πολυτελείας τύπου glamping καθώς και θέματα υποδομών όπως η διαχείριση παραλιών, η κατασκευή κυματοθραυστών, οι δημόσιες συγκοινωνίες μεταξύ διαφόρων περιοχών και αεροδρομίου, η δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή του κόλπου Χρυσοχούς και η λειτουργία αρχαιολογικών χώρων σε σχέση με τα ωράρια, την πολιτική παρουσίασης και της αξιοποίηση της Τεχνολογίας. 

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Κυριάκος Δρουσιώτης καλοσώρισε στην Πάφο τον Υφυπουργό Τουρισμού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο το οποίο αναλαμβάνει ευχαριστώντας τον παράλληλα που η Πάφος είναι η πρώτη επαρχία που επισκέπτεται. Όπως γνωρίζετε είπε ο κ. Δρουσιώτης η ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού είναι μια επιβεβαίωση για τις δράσεις της εταιρείας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Θέσαμε τα θέματα για ανταλλαγή απόψεων και όπως καλά ξέρετε υπάρχουν χρονίζοντα θέματα που μας απασχολούν. Ο τουρισμός δίνει μια δυναμική στην Οικονομία και οι εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης αποτελούν βραχίωνα του υφυπουργείου για εντοπισμό και επίλυση προβλημάτων» είπε ο κ. Δρουσιώτης. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η συνάντηση ήταν πολύ ωφέλιμη και εποικοδομητική για τον ίδιο αφού μέσα από αυτή μπόρεσε να έχει σαφέστερη εικόνα στην πρώτη αυτή συνάντηση στην Πάφο για την κατάσταση της Επαρχίας σε σχέση με τον Τουρισμό.

Ο κ. Κουμής ανέφερε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Πάφου και της ΕΤΑΠ για την ανάδειξη της Επαρχίας ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού. Κάναμε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης και καταγράψαμε τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα. Ξεκινήσαμε να υλοποιούμε ότι υποσχεθήκαμε και σίγουρα μέσα από αυτές τις επαφές θα μπορέσουμε να βάλουμε σε πορεία επίλυσης όλες τις πολιτικές που θέσαμε εξ' αρχής, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο προβλέπεται το 2023 να είναι μια καλή τουριστική χρονιά ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως ξεκίνησε ήδη η δερεύνηση των αγορών. Μόλις επιστρέψαμε από τη Γερμανία, είπε και οι ενδείξεις που έχουμε, οι οποίες μας ικανοποιούν, είναι ότι για πρώτη φορά θα σπάσουμε το φράγμα των 200 χιλιάδων επισκέψεων.

«Αναφορικά με τις άλλες αγορές συνεχίζεται η διερεύνηση και εκτίμηση είναι ότι όντως θα έχουμε μια καλή χρονιά. Είναι νωρίς να κάνουμε σύγκριση με το 2019 είπε όμως στην πορεία ίσως αναθεωρήσουμε τους στόχους μας» συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την Μαρίνα ο κ. Κουμής είπε ότι το Υφυπουργείο "τρέχει" τη διαδικασία προσφορών η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιλέξουμε τον στρατηγικό σύμβουλο που θα δχειριστέι τη Μαρίνα της Πάφου. Η Μαρίνα είναι ένα εμπλουτιστικό έργο, αξίζει στην πόλη της Πάφου και στο τουριστικό προϊόν της χώρας, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Βλέπουν αδράνεια και αθέτηση δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας