Powered by

Eurogroup: Περιορισμένη η έκθεση ευρωζώνης στην πτώχευση της SVB

Πολύ περιορισμένη χαρακτήρισε την έκθεση της ευρωζώνης στην χρεωκοπία της Silicon Valley Bank (SVB) στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόνοχιου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg τη Δευτέρα, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

«Στην Ευρώπη έχουμε πολύ ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο και πλαίσιο εξυγίανσης, όμως όπως είναι φυσικό τέτοιες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δημιουργούν ερωτήματα, και φυσικά θα τα συζητήσουμε στο σημερινό Eurogroup ανέφερε ο κ. Ντόνοχιου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντόνοχιου αργότερα κατά την άφιξή του στη σύνοδο, η πτώχευση της συγκεκριμένης τράπεζας στις ΗΠΑ «μας θυμίζει πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Οι αρμόδιοι υπουργοί, συνέχισε, θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Silicon Valley Bank Corporation, τι σημαίνουν για τις τράπεζες εντός της ευρωζώνης και ενημερωθούν για τις απόψεις των ρυθμιστικών αρχών και της Κομισιόν για το θέμα.

Στην ατζέντα, συνέχισε ο κ. Ντόνοχιου, βρίσκεται και η έγκριση κοινής θέσης των 20 υπουργών της ευρωζώνης για την δημοσιονομική πολιτική για το 2024, βάσει της συζήτησης που θα γίνει για θέματα πληθωρισμού, καθώς και τις προτάσεις που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν.

Επίσης οι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του ψηφιακού ευρώ και να εκφράσουν τις πολιτικές τους θέσεις ενόψει αποφάσεων σύντομα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο