Πασχαλινές περιπέτειες με δημιουργικό παιχνίδι στην Engino

Η μοναδική κυπριακή εταιρεία παιχνιδιών Engino αποφάσισε για ακόμη μια χρονιά να καινοτομήσει και να δημιουργήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια ρομποτικής, ηλεκτρονικών και άλλων κατασκευών προσκαλώντας έτσι όλους τους μικρούς φίλους σε μια ιδιαίτερη πασχαλινή περιπέτεια γεμάτη διασκέδαση και δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, 10 – 13 και 18 – 21 Απριλίου 2023, η εταιρεία Engino διοργανώνει μια σειρά δραστηριοτήτων με τίτλο, EASTER STEM play – days για παιδιά ηλικίας από 4 μέχρι 15 ετών, στα κέντρα της, STEM Centres, σε Λευκωσία και Λεμεσό. Οι δραστηριότητες χωρίζονται σε STEM & Robotics και σε εργαστήρια Makerspace. Οι μικροί Αϊνστάιν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν τα διάφορα ρομπότ της Engino, τον τρόπο σχεδιασμού και λειτουργίας τους, ενώ υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους φανταστικές κατασκευές.

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Makerspace, τα παιδιά θα μπορέσουν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ένα αειφόρο κτίριο χρήσιμο για την κοινότητα τους χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά εργαλεία όσο και προχωρημένα λογισμικά δισδιάστατης σχεδίασης, laser cutter, προγραμματισμό κ.α. Επίσης, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν μια κούνια που θα είναι προσβάσιμη για όλους, ακόμα και για παιδιά που κινούνται με αναπηρικό καρότσι, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα της Engino, ξύλο, 3D εκτυπωτή, κινητήρες, αισθητήρες, λογισμικό κωδικοποίησης κ.α. Aκόμη, χρησιμοποιώντας την φαντασία τους θα κατασκευάσουν ένα υδραυλικό βραχίονα που θα αποτελεί μέρος ενός εργοστασίου σοκολάτας μελετώντας έτσι τις επιστήμες της μηχανικής και της τεχνολογίας.

engino73CS11692

Το πρόγραμμα Makespace υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατά τη διάρκεια των EASTER STEM Play days τα παιδία θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να κατασκευάσουν μέχρι δύο από τις τρεις πιο πάνω δραστηριότητες τις οποίες θα μπορούν να πάρουν στο σπίτι τους. Πέραν αυτών, τα παιδιά θα δημιουργήσουν και άλλες πασχαλινές κατασκευές και λιχουδιές περνώντας όμορφα πρωινά στα Engino STEM Centres σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Όλες οι κατασκευές και οι δραστηριότητες έχουν ως απώτερο σκοπό τη διασκέδαση και την εκπαίδευση των παιδιών αποκτώντας γνώσεις και σημαντικές δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η αλγοριθμική σκέψη, η αναγνώριση ενός προβλήματος και η αναζήτηση της λύσης του, ο χειρισμός διαφόρων εργαλείων και ηλεκτρονικών, σύγχρονών συστημάτων.

Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων στόχος της Engino είναι το κάθε παιδί να αποκτήσει πρακτική εμπειρία και να αναπτύξει πολύτιμες δεξιότητες που θα το εξυπηρετήσουν στην μελλοντική του πορεία.

Ώρα για πασχαλινές περιπέτειες λοιπόν παρέα με την Engino!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι τις 30 Μαρτίου 2023) μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 77771500 ή μέσω της ιστοσελίδας μας Easter Play Days at ENGINO. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δειτε Επισης

Εισαγωγή τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες αδειοδότησης συζήτησαν ΕΟΑ-Νικόδημος Δαμιανού
Πιο απαραίτητη από ποτέ η υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών και σύγχρονων υποδομών στις επιχειρήσεις
George Cassar: Η δύναμη της επιλογής στην υβριδική αρχιτεκτονική cloud
Αυτοματοποίηση και βιωσιμότητα: Το μέλλον των επιχειρήσεων και ο δρόμος προς την αποδοτικότητα
Δεδομένα και ΑΙ μεταμορφώνουν την πληροφορία σε επιχειρησιακή αξία
Μένoικος Μαυρομάτης: Οι δέκα τεχνολογικές τάσεις που αναδιαμορφώνουν σήμερα τις επιχειρήσεις
Galaxy XCover7 Pro και Galaxy Tab Active5 Pro από Samsung-Ανθεκτικές συσκευές για εκπληκτικές επιδόσεις
Στρατηγική επένδυση για ψηφιακή κυριαρχία από την Cyta-Εξαγόρασε το data center της Simplex στη Λάρνακα
Άλμα Κύπρου στην παγκόσμια σκηνή καινοτομίας-Στις 40 κορυφαίες χώρες του StartupBlink Index 2025
Πώς άλλαξαν επίπεδο οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής-Ποια η επόμενη μέρα