Powered by

Οι 6 λόγοι που κάνουν το Cloud ERP να ξεχωρίζει

Η υιοθέτηση του Cloud ERP έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έρευνες η αγορά του θα ξεπεράσει τα 178 δις δολάρια έως το 2030, με 12,1% CAGR. Διανύοντας το πρώτο τρίμηνο του 2023, γίνεται σαφές ότι οι επιχειρήσεις, επιλέγουν να αυτοματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες και να διατηρούν την ανθρώπινη παρέμβαση αποκλειστικά για διαδικασίες που απαιτούν κριτική σκέψη, με αποτέλεσμα οι cloud λύσεις να υιοθετούνται σταδιακά από περισσότερους. Ας δούμε 6 βασικούς λόγους.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις που θεωρούν ότι οι cloud ERP λύσεις δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο τα on premises συστήματα, παραμένοντας επιφυλακτικές για το αν πρέπει να τοποθετήσουν τα ευαίσθητα δεδομένα τους στο cloud. Από κρυπτογράφηση δεδομένων αιχμής, έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και συνεχή παρακολούθηση 24/7 όλων των στοιχείων του συστήματος (OS, DB, δίκτυο κ.λπ.) έως ενσωματωμένους, προληπτικούς μηχανισμούς ανίχνευσης απειλών και SLA, οι cloud λύσεις, όπως αυτές της SoftOne προσφέρουν ολοκληρωμένα στοιχεία ασφαλείας που συνήθως δεν πρόκειται να τα βρείτε σε συστήματα on-premise ERP.

Κανονιστική συμμόρφωση

Η συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, τους συνεχώς μεταβαλλόμενους νόμους διαχείρισης ηλεκτρονικών δεδομένων, τα βιομηχανικά πρότυπα και τις εταιρικές πρωτοβουλίες ποιότητας συχνά αποδεικνύεται πρόκληση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τα συστήματα Cloud ERP διασφαλίζουν ότι τα κατάλληλα εργαλεία, η ασφάλεια και οι συμφωνίες είναι σε ισχύ για να υποστηρίζουν τη συμμόρφωση με τις τοπικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις. Μέσω αυτοματοποιημένων ροών εργασιών και διαδρομών ελέγχου, ένα σύστημα διαχείρισης επιχειρήσεων cloud παρέχει τα μέσα για την τήρηση κανονισμών όπως ο GDPR και την τεκμηρίωση που απαιτείται για τη μείωση των κινδύνων και του κόστους συμμόρφωσης.

Διαχείριση καταστροφών και αποκατάσταση

Οι λύσεις Cloud ERP διασφαλίζουν ένα σταθερό περιβάλλον εργασίας και διατηρούν την επιχειρηματική συνέχεια σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων και χρόνου downtime. Τα συστήματα ERP που βασίζονται στο cloud υποστηρίζονται συχνά από σταθερές πολιτικές και διαδικασίες ανάκτησης από καταστροφές, όπως η αυτόματη αναπαραγωγή δεδομένων σε ξεχωριστές ζώνες διαθεσιμότητας, που εφαρμόζονται από τους παρόχους υποδομών, διασφαλίζοντας ολοκληρωμένη προστασία από καταστροφικά σενάρια απώλειας δεδομένων, όπως παραβιάσεις ασφάλειας, κλοπές, φυσικές καταστροφές κλπ.

Δυνατότητα επέκτασης

Το σημερινό πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από αδιάκοπα disruptions, καινοτομία και συνεχή βελτίωση των διεργασιών. Ως απάντηση στις αλλαγές της αγοράς, μια επιχείρηση μπορεί να επεκταθεί από startup σε έναν πολυεθνικό οργανισμό ή να κάνει τη μετάβαση από τον έναν κλάδο στον άλλο. Ενώ η επέκταση του on-premise συστήματος μπορεί να είναι περίπλοκη, συχνά δαπανηρή και να απαιτεί τη χρήση διαφόρων εσωτερικών πόρων, η «virtual» υποδομή ενός συστήματος cloud ERP επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επεκτείνουν προς τα πάνω ή κάτω και να βελτιστοποιούν εύκολα την κατανομή πόρων σύμφωνα με τις εκάστοτε επιχειρηματικές ανάγκες.

Πρόσβαση από παντού

Μία από τις κύριες χρήσεις ενός συστήματος ERP είναι η επικοινωνία μεταξύ τμημάτων. Ένα σύστημα cloud ERP προχωρά την επικοινωνία ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στις ομάδες να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής ή tablet. Το cloud ERP συγχρονίζει όλα τα δεδομένα ταυτόχρονα σε μια κεντρική βάση δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν πρόσβαση στην ίδια έκδοση των δεδομένων χωρίς λάθη ή επαναλήψεις.

Μειωμένο λειτουργικό κόστος

Τα συστήματα cloud ERP έχουν χαμηλό κόστος υλοποίησης, σε σύγκριση με ένα on-premise ERP εγκατάστασης, καθώς δεν απαιτείται εγκατάσταση hardware.

Δειτε Επισης

GoMoWorld: Μείνετε συνδεδεμένοι σε πάνω από 160 χώρες χωρίς SIM
Βγαίνει απ’ την πρίζα η σταθερή τηλεφωνία, σωτήριο το fiber optic-Το market share
Μερίδια κινητής: Άνοδος Cablenet, πρωτιά Cyta, μικρές και μεγάλες απώλειες
Κυβερνοασφάλεια: Μειώνοντας το ψηφιακό ρίσκο με απλές λύσεις
Jinius: Νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες
Ν. Γιάλλουρος: Αν χάσουμε την κυβερνοασφάλεια, θα χάσουμε τα πάντα
Π. Παντζαρής: Αυξητική η τάση τηλεπικοινωνιακής απάτης
Π. Λιβανός: Τι κάνει έναν οργανισμό «κατάλληλο για το μέλλον»
Ι. Χαραλάμπους: Τι πρέπει να περιέχει η δικτυακή αρχιτεκτονική ασφάλειας δικτύου
Γ. Μετζάκης: Ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας οι ΜμΕ