Εθελοντές φύτευσαν την περιοχή της πυρόπληκτης Οράς

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία για φύτευση της πυρόπληκτης περιοχής στην Ορά, που οργάνωσε την Κυριακή 5 Μαρτίου το ΚΕΒΕ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου MedBEESinessHubs και η Σχολή περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πάνω από 50 εθελοντές από το ΚΕΒΕ, το KES College, το φωτογραφικό Σωματείο Όρασης και κάτοικοι της Οράς, οι οποίοι με όρεξη και αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον φύτευσαν διάφορα είδη φυτών που προσελκύουν τις μέλισσες.

Η κοινωφελής αυτή δράση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο αποσκοπεί στην ανάπλαση της πυρόπληκτης περιοχής της Οράς και στον εμπλουτισμό του φυσικού περιβάλλοντος για αναπαραγωγή των μελισσών.

Η κοινότητα Ορά βρίσκεται στην ορεινή Λάρνακος και είναι ανάμεσα στα μελισσοχώρια με πολύ έντονη τη μελισσοκομική δραστηριότητα. Τον Ιούλιο 2021 ήταν ένα από τα 10 χωριά που καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά.

Ο σχεδιασμός του πάρκου έγινε από τους φοιτητές του προγράμματος Σπουδών Κηποτεχνία & Σχεδιασμός Κήπου του KES College.

Το έργο MedBEESinessHubs στοχεύει να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες της Αιγύπτου, Ιταλίας, Κύπρου, Λιβάνου και Παλαιστίνης, μέσω της δημιουργίας μιας διασυνοριακής συστάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας και συναφών προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο και τις δραστηριότητες του επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://enicbcmed.eu/projects/medbeesinesshubs.

  • Το έργο με τίτλο «Mediterranean Bee Hubs in support for sustainable economic prosperity in deprived rural areas» (MedBEESinessHubs) συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED, με συνολικό προϋπολογισμό €1.110.609,71 και συγχρηματοδότηση €999.548,74 (90%).
  • The project entitled “Mediterranean Bee Hubs in support for sustainable economic prosperity in deprived rural areas” (MedBEESinessHubs) is co-funded by the EU under the ENI CBC MED Programme with a total budget of €1,110,609.71 and a co-financing of €999,548.74 (90%).

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P