Powered by

Έργα πολλών δισ. στο…περίμενε και η ανάγκη για πανεπιστημιακή σχολή

Περισσότερα έργα στο κέντρο της Λάρνακας είναι το ζητούμενο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης, όπως δηλώνει στο InBusinessNews, o πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου, ο οποίος έκανε λόγο για έργα πολλών δισεκατομμυρίων που… περιμένουν, στο νέο παραλιακό μέτωπο. Την ίδια ώρα, πολύ σημαντική κίνηση για την οικονομία της πόλης, είναι η στρατηγική κίνηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά.

Mιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Σταύρου εξήρε την σημαντικότητα για την οικονομία της πόλης και τον τουρισμό, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά. «Ότι κίνηση γίνει, η οποία ελκύει κόσμο, είτε είναι τουρίστες, είτε είναι Κύπριοι, κινείται και η οικονομία. Η κίνηση του κόσμου σε μία οικονομία έχει ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που βοηθάει. Άρα πρέπει να φέρουμε κόσμο».

Ο κ. Σταύρου, τόνισε ακόμη ότι η πόλη πρέπει να επιμείνει για την προσέλκυση κόσμου και αυτό θα μπορεί να γίνει εφικτό μέσω μίας πανεπιστημιακής σχολής. «Έχουμε καλά πανεπιστήμια, αλλά θέλουμε και μία πανεπιστημιακή σχολή. Χρειαζόμαστε φοιτητές. Μία παραλιακή πόλη τον χειμώνα θέλει φοιτητές».

Έργα πολλών δισεκατομμυρίων περιμένουν

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα μπορέσει να αποτελέσει την αρχή και όχι μόνο για περισσότερα έργα, πέραν του μεγάλου έργου για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Ο κ. Σταύρου, εξήγησε ότι υπάρχουν έργα τα οποία αναγκαστικά βρίσκονται στο «περίμενε», λόγω των οδηγιών που σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις υγραερίου.

«Το επόμενο μεγάλο έργο για τη Λάρνακα, είναι οι αναπτύξεις που περιμένουμε να γίνουν στο νέο παραλιακό μέτωπο που δημιουργήθηκε τώρα μαζί με τη μετακίνηση των πετρελαιοειδών. Ένα πολύ σημαντίκο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να φύγει η οδηγία SEVESO, η οποία είναι αυτή που σταματά την ανάπτυξη, λόγω του κινδύνου από οποιαδήποτε έκρηξη μπορεί να γίνει από πετρελαιοειδή και γκάζι. Για να φύγει και να μπορεί να προχωρήσει η ανάπτυξη πρέπει να φύγουν οι εγκαταστάσεις υγραερίου», ανέφερε.

Ακόμη είπε ότι πλέον υπάρχουν λύσεις, όπως για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις στο Βασιλικό, και οι εταιρείες να μετακινηθούν «γρήγορα και άμεσα, για να φύγει η οδηγία και τότε θα μπορεί να προχωρήσει η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. Εδώ είναι που μιλάμε για δισεκατομμύρια ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας υπογράμμισε πως τα υπόλοιπα έργα τα οποία επεξεργάζονται όλοι οι φορείς και το δημαρχείο, αφορούν στην εξεύρεση τρόπων «να φέρουμε το κέντρο ξανά στην αίγλη που είχε και εκεί που του αξίζει. Με το mall, το κέντρο κάπως υποβαθμίστηκε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πίσω. Το mall ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και έγινε. Τώρα πρέπει να βρούμε πώς αναβαθμίζουμε το κέντρο. Η Λαϊκή Αγορά είναι ένα καλό βήμα, το Ζουχούρη έγινε και εκεί καλή δουλειά, αλλά πρέπει η βάση του κέντρου-η Ερμού, η Ζήνωνος Κιτιέως κλπ-να αναβαθμιστεί. Τομείς που δούλευαν κάποτε, δεν λειτουργούν πια».

Καταλήγοντας, και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα, ο κ. Σταύρου υπογράμμισε ότι «όλο το μέλλον και το επαναλαμβάνω, η επόμενη δεκαετία ανήκει στη Λάρνακα. Αλλά πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για το φέρουμε. Σιγά-σιγά, σταθερά βήμα, γερά θεμέλιά και θα πηγαίνουμε μπροστά. Τίποτα δεν είναι βιώσιμο για το μέλλον αν δεν βρίσκεται πάνω σε γερά θεμέλια. Αρπαχτές δεν θέλουμε. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή».

Δειτε Επισης

Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Caspar Berry: Κίνδυνος και λήψη στρατηγικών αποφάσεων...H αποδοχή του ρίσκου ως εργαλείου για την επιτυχία
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Νίκος Βέττας: Τα τέσσερα σημεία που θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας
Πράσινο από Ολομέλεια στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου
Πέρασαν από την Βουλή οι γενικές αυξήσεις στο δημόσιο-Καταψήφισε ο ΔΗΣΥ, «αντάρτικο» στο ΑΚΕΛ από Χαραλαμπίδου
Με οριακές απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
Έπεσε το ποσοστό του πληθυσμού με σοβαρή υλική/κοινωνική στέρηση-Στο 2,4% το 2023 σε σχέση με 2,7% το 2022
Άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 33 μηνών ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο
Οι προϋπολογισμοί Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Ταμείου Τ/κ περιουσιών και Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών