Powered by

Το budget της UEFA για τη σεζόν 2023-24 και πώς κατανέμεται στις διοργανώσεις

Σχεδόν 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ (6.686.721.000 για την ακρίβεια) είναι το γιγαντιαίο μπάτζετ που θα διαχειριστεί η UEFA για την -επόμενη- σεζόν 2023-24, ποσό αυξημένο κατά 2,3 δισ. σε σχέση με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (4.316.518). Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης "Mundo Deportivo", η οποία είχε πρόσβαση στα σχετικά οικονομικά στοιχεία, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σχεδιάζει να μοιράσει 3.804.395.000 ευρώ.

Τα 331 εκατομμύρια για το Εuro 2024

Ένα μέρος θα πάει στο Euro του 2024 στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, η UEFA σχεδιάζει να μοιράσει 331 εκατομμύρια ευρώ στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα αγωνιστούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση εθνικών ομάδων το καλοκαίρι του 2024.

Στα 2,1 δισ. το Champions League

Όμως, φυσικά, η μεγαλύτερη διανομή θα αφορά το Champions League, όπου προϋπολογίζεται στα 2,176 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε ποσοστιαία βάση, σημαίνει ότι το 57% των συνολικών χρημάτων που σχεδιάζει να διανείμει η UEFA θα πάει στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων τον κόσμο. Και αυτό αντιπροσωπεύει επίσης το 32% του συνολικού προϋπολογισμού, μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με τα χρήματα που έχει σχεδιάσει να μοιράσει για την τρέχουσα σεζόν (2022-23), τα οποία θα είναι 2,159 δισ. και σε σύγκριση με τα 2,106 δισ. της σεζόν 2021-2022.

Στα 500 εκατ. το Europa League

Όσον αφορά το Europa League, η UEFA έχει προϋπολογίσει να διαθέσει την επόμενη σεζόν σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ (499.896.000 για την ακρίβεια), που αντιστοιχεί στο 13% των συνολικών χρημάτων που διανέμονται. Μικρή είναι η αύξηση σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν (495.972.000).

Στα 252 εκατ. το Conference League

Στο Conference League, η UEFA σχεδιάζει να μοιράσει 252.591.000 ευρώ μεταξύ των συλλόγων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Το παζλ στις διοργανώσεις των ανδρών συμπληρώνεται με τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ίδια χρήματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Στο γυναικείο ποδόσφαιρο, η UEFA σχεδιάζει να διανείμει 18.400.000 ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, ποσό ίδιο με την τρέχουσα σεζόν.

Η διανομή της UEFA ολοκληρώνεται με τα 50 εκατομμύρια που αφιερώνονται σε άλλες διοργανώσεις, που συμπληρώνουν τα 3.804.395.000 ευρώ συνολικά.

Την τρέχουσα σεζόν θα μοιράσει 3.415.344.000 ευρώ, ενώ τη σεζόν 2021-22 η μοιρασιά της έφτασε στα 3.267.021.000 ευρώ.

Δειτε Επισης

Διευκρινήσεις Χάουαρντ Λούτνικ για τους δασμούς σε προϊόντα τεχνολογίας-Θα ενταχθούν σε ένα ξεχωριστό επίπεδο
Πώς είδαν οι Κινέζοι την απόφαση Τραμπ για εξαίρεση ηλεκτρονικών ειδών από τους δασμούς-«Ένα μικρό βήμα»
Ανάσα σε κολοσσούς τεχνολογίας και καταναλωτές...Πήραν πίσω τους δασμούς για τεχνολογικά προϊόντα οι ΗΠΑ
Η αναστάτωση στις αγορές οδηγεί σε νέα ψηλά ρεκόρ την τιμή του χρυσού-Υποχωρεί το αμερικανικό δολάριο
Αισιόδοξος για κάποιο λόγο για εμπορική συμφωνία με την Κίνα ο Τραμπ-«Ο Πρόεδρος θα πάρει τις αποφάσεις του»
Αγνοεί απ' εδώ και πέρα οποιαδήποτε νέα αύξηση δασμών από τις ΗΠΑ η Κίνα-«Παιχνίδι αριθμών και φάρσα»
Ολομέτωπος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας με την Ευρώπη στο... μάτι του κυκλώνα
«Τα πάμε πολύ καλά με την πολιτική μας για τους δασμούς-Πολύ συναρπαστικό για την Αμερική και τον κόσμο»
Βρετανία: Ισχυρή οικονομική ανάπτυξη τον Φεβρουάριο πριν τους δασμούς Τραμπ
Η Κίνα αυξάνει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα στο 125%-«Θα πολεμήσουμε ως το τέλος»