Αυτοκίνητα made in... στους κυπριακούς δρόμους

Από χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνουν τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ενώ στα μεταχειρισμένα ξεκάθαρη είναι η υπεροχή της Ιαπωνίας, από την οποία κατασκευάζονται τα οχήματα με τις περισσότερες εγγραφές.

Βασικός προμηθευτής αυτοκινήτων στην κυπριακή αγορά παραμένει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η Νότια Κορέα.

Τα στοιχεία με τις χώρες κατασκευής των αυτοκινήτων που εγγράφηκαν και κυκλοφορούν στην Κύπρο προέρχονται από την Στατιστική Υπηρεσία.

Συνολική αγορά αυτοκινήτων σαλούν

Από τις 4.780 εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν του πρώτου διμήνου του 2023, οι 2.506 προήλθαν από χώρες της Ε.Ε., ενώ οι περισσότερες εγγραφές (2.724) αφορούσαν αυτοκίνητα από άλλες χώρες.

Στην κορυφή βρίσκεται η Ιαπωνία, με 1.942 εγγραφές την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2023, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 871.

Από Γαλλία είναι 422 αυτοκίνητα που εγγράφηκαν και από τη Νότια Κορέα 313, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, με 246 εγγραφές.

Οι εγγραφές σαλούν αυτοκινήτων από Τσεχία έφτασαν τις 198, ενώ στην σχετική λίστα συγκαταλέγονται χώρες όπως Ισπανία (117), Σλοβακία (114), Πορτογαλία (102) και ΗΠΑ (91).

Καινούργια αυτοκίνητα σαλούν

Η Γερμανία είναι η νούμερο ένα χώρα από την οποία φτάνουν στην Κύπρο καινούργια επιβατηγά σαλούν αυτοκίνητα, με 490 εγγραφές το πρώτο δίμηνο του 2023.

Ελαφρώς πιο κάτω βρίσκονται τα γαλλικά αυτοκίνητα, με 385 εγγραφές, με τη Νότια Κορέα να ακολουθεί, με 292 εγγραφές.

aftokinita1000kainourgiaJANFEB2023

Από Τσεχία και Ηνωμένο Βασίλειο εγγράφηκαν 192 και 141 αυτοκίνητα αντίστοιχα.

Στην κυπριακή αγορά έφτασαν επίσης καινούργια σαλούν από Ισπανία (111), Σλοβακία (109), Πορτογαλία (102), Ιαπωνία (86) και ΗΠΑ (79).

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαλούν

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σαλούν που εγγράφηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2023 (2.502) κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία, η οποία παραμένει στην πρώτη θέση, με 1.856 εγγραφές.

Αρκετά πιο κάτω βρίσκεται η Γερμανία, με 381 εγγραφές, με το Ηνωμένο Βασίλειο να έπεται με 105 εγγραφές.

aftokinita1000metaxeirismenaJANFEB

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση κατατάσσονται Γαλλία (37) και Νότια Κορέα (21) αντίστοιχα.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης εγγραφές μερικών μεταχειρισμένων σαλούν από άλλες χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., όπως Ιταλία (20), Σουηδία (18), Αυστραλία (15), ΗΠΑ (12), Σιγκαπούρη (9).

Δειτε Επισης

Γαλακτοβιομηχανία Αλάμπρα και υπεραγορές Αλφαμέγα στηρίζουν για όγδοη συνεχή χρονιά την Κύπρια γιαγιά
Ferrari: Αυξάνει τις τιμές έως και 10% για να αντιμετωπίσει τους δασμούς Τραμπ
Αλέξης Άννινος: Οι δασμοί Τραμπ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και σε ποιο σενάριο θα επηρεαστεί η Κύπρος
Mall of Limassol: Ισχυρό ενδιαφέρον από tenants-Προ των πυλών η πολεοδομική άδεια
Στα...σχοινιά η ήδη πιεσμένη αυτοκινητοβιομηχανία της Ε.Ε-Ανησυχία και προειδοποιήσεις για τους δασμούς του Τραμπ
Τραμπ: Δασμοί 25% σε όλα τα οχήματα που δεν έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ
Τυροκόμοι: Το διάταγμα προστατεύει το χαλλούμι και διασφαλίζει το μέλλον των εξαγωγών
Ανοιχτός σε συνεργασία με τη Honda ο νέος CEO της Nissan-Στο τιμόνι σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία
Σε χαμηλό πέντε μηνών οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο-Εξαίρεση EV και υβριδικά
Δυναμική παρουσία Κύπρου σε διεθνή έκθεση οίνου στη Γερμανία