Ενεργοί Πολίτες: 2ο Bootcamp το Μάρτιο στις Πλάτρες

Ανακοινώνεται η έναρξη του δεύτερου εργαστηρίου του προγράμματος «Active Minds» με στόχο την προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Forest Park στις Πλάτρες και είναι ανοικτό σε όλους τους νέους και όλες τις νέες από 18 έως 40 ετών που ενδιαφέρονται να γίνουν πιο ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Το Πρόγραμμα «Active Minds» υλοποιείται από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδεύσεων του δεύτερου εργαστηρίου έχει αναλάβει το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ.

Στόχος του δεύτερου εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να ενταχθούν σε δράσεις που θα τους εμπλουτίσουν με γνώσεις σχετικά με τις ιδιότητες του πολίτη και θα τους ενθαρρύνουν να γίνουν πιο ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Η ικανότητα να συμμετέχει κανείς πλήρως στη δημόσια και κοινωνική ζωή, να ενεργεί ως υπεύθυνος πολίτης και να κατανοεί τις κοινωνικές, οικονομικές, νομικές και πολιτικές έννοιες και θεσμούς, καθώς και τις παγκόσμιες τάσεις και τη βιωσιμότητα, αναφέρεται ως ιδιότητα του πολίτη.

Το δεύτερο εργαστήρι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους. Μέσω ενός συνδυασμού διαδραστικών παρουσιάσεων, συζητήσεων και πρακτικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη σημασία της εμπλοκής των πολιτών, το ρόλο της ενεργού πολιτότητας στην προώθηση της κοινωνικής αλλαγής και πώς μπορούν να εμπλακούν σε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με έμπειρους εκπαιδευτές, οι οποίοι θα τους καθοδηγήσουν κατά τη διαδικασία ανάπτυξης των ηγετικών τους δεξιοτήτων, δημιουργίας δικτύων και ανάδειξης αποτελεσματικών επικοινωνιακών φορέων. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει καλύτερα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ενεργού πολιτότητας, καθώς και τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους.

Η κοινοπραξία του προγράμματος «Active Minds» έχει δεσμευτεί να προάγει την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά και πιστεύουμε ότι αυτό το εργαστήρι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση μιας πιο δεσμευμένης και υπεύθυνης κοινωνίας. Καλούμε όλους τους νέους και όλες τις νέες που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους να συμμετάσχουν σε αυτό το εποικοδομητικό εργαστήρι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του δεύτερου εργαστηρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του προγράμματος, εδώ. Τα άτομα που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής εδώ, με τα προσωπικά τους στοιχεία μέχρι τις 3 Μαρτίου 2023. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα σταλεί μήνυμα επιβεβαίωσης στα άτομα που θα λάβουν μέρος.

Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, διατροφή και διαμονή στο ξενοδοχείο Forest Park στις Πλάτρες προς όλους τους συμμετέχοντες. Όσα άτομα ενδιαφέρονται για ένα επιπλέον βράδυ διαμονής την Παρασκευή 10 Μαρτίου, το ξενοδοχείο προσφέρει μονόκλινο δωμάτιο σε τιμή προσφοράς. Για προ-κράτηση δωματίου, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε το τρίτο μέρος της φόρμας εγγραφής με τα στοιχεία σας.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το δεύτερο εργαστήρι και το πρόγραμμα «Active Minds», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου [ www.activeminds.cy/ ] ή να επικοινωνήσετε με τη Λειτουργό Προγράμματος Αννίτα Ηλιάδη [ eliade.a@unic.ac.cy ].

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο