Φορολογική Δικαιοσύνη στην Κύπρο: Ο δρόμος προς τα εμπρός

Πρόσφορο έδαφος για διαδραστική συζήτηση ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς εξουσίας θα προσφέρει το  στο 6ο Cyprus International Tax Conference. Το γεγονός που θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Hilton Nicosia θα αναδείξει και φέτος τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν φορολόγηση και οικονομία. Kορυφαίοι κεντρικοί ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό δήλωσαν ήδη το παρών τους στο Συνέδριο που κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διακεκριμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση που αφορά στην φορολογική δικαιοσύνη. Εξάλλου, η φορολογική δικαιοσύνη δεν αφορά μόνο τα δικαστήρια και τον τρόπο με τον οποίο το δικαστήριο αποφασίζει για μια φορολογική υπόθεση. Αντιθέτως, αντιμετωπίζεται ή πρέπει να αντιμετωπίζεται, σε καθημερινή βάση σε όλα τα επίπεδα. Τους λόγους για τους οποίους έχει τόσο μεγάλη σημασία, θα εξηγήσει στα Συνέδριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της CSC Christodoulou Ltd, Χρήστος Σ. Χριστοδούλου.

Το Φορολογικό Δικαστήριο και το Διοικητικό Δικαστήριο θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση της δικαιοσύνης για υποθέσεις που χρειάζονται πραγματικά μια ανεξάρτητη, τρίτου εμπειρογνώμονα απόφαση. Ο CEO της εταιρείας θα συζητήσει με το κοινό το πιο πάνω καθώς και την πορεία προς τα εμπρός.

Συμμετοχή στα κοινά και πλούσια εμπειρία

Ο Χρήστος Σ. Χριστοδούλου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της CSC Christodoulou Ltd, μιας βραβευμένης εταιρείας στην Κύπρο, από το 2004. Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Delphi Alliance, μιας νεοσύστατης παγκόσμιας επαγγελματικής ένωσης πολλαπλών πρακτικών. Προσφέρει ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες  από το 1997 και έχει αναλάβει πλήθος επιτυχών υποθέσεων. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής V.A.T. της ΣΕΛΚ και παλαιότερα υπηρέτησε ως μέλος, γραμματέας και πρόεδρος. Συμμετέχει σε πλήθος συναντήσεων στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου και στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη διαμόρφωση φορολογικών νόμων, εγκυκλίων και φορολογικών πολιτικών. Υπό την ιδιότητά του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Delphi Alliance, συμμετείχε σε Διεθνή Φόρουμ ως Panelist και ως Keynote Speaker.

Συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων

Κεντρικός άξονας του πολυαναμενόμενου γεγονότος αποτελεί  το εξελισσόμενο φορολογικό τοπίο και η προσαρμογή σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, το Συνέδριο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλες αρχές προχωρούν σε νέες φορολογικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τις οικονομίες των μελών, ουσιαστικά.

Οι ειδικοί του Κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρόσφατες και επικείμενες φορολογικές εξελίξεις όπως το BEPS 2, τα φορολογικά κίνητρα ως μέσο δημοσιονομικής πολιτικής, τις τιμές μεταβίβασης, την οδηγία Unshell και πολλά άλλα.

Οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους φοροτεχνικούς επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα σε ανώτερα στελέχη από φορολογικές και νομικές υπηρεσίες όπως:

  • Λογιστικές, Ελεγκτές και Φοροτεχνικές Γραφεία
  • Τράπεζες και άλλα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα
  • Δικηγορικά γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι
  • Επενδυτικές Εταιρείες
  • Παρόχους Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης
  • Παρόχους Εταιρικών Υπηρεσιών
  • Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές
  • Τοπικούς και Ευρωπαϊκούς Ρυθμιστικούς Φορείς
  • Οικονομικούς Διευθυντές από μεγάλες εταιρείες από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Για το πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Altis Compliance & Practice Management, Bank of Cyprus, Taxand Cyprus

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Baker Tilly South East Europe, Deloitte, EY Cyprus, KPMG Cyprus, PwC Cyprus, RSM Cyprus

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), Cyprus Bar Association, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Institute of Internal Auditors, The Cyprus Integrity Forum (CIF), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

 

Δειτε Επισης

Orb Communications: Πρωτοπορεί στον τομέα της και υιοθετεί υβριδικό μοντέλο εργασίας
Συνεργασία Συνδέσμου Μωρά Θαύματα και Ipanema Espresso
Το Paradox Museum Limassol ανοίγει τις πύλες του για το κοινό
Ο ΟΚΥπΥ σύμμαχος στη μάχη κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου
Αλέξανδρος Καμπέρος: Ολοκληρωτική η καταστροφή, τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Μάθε πώς οι συναλλαγές σου μπορεί να γίνονται και... μούχτι
Έκαψαν τα γραφεία της ΟΣΕΛ στη Λευκωσία-Θύμα των επεισοδίων στο «Ελευθερία»
Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ
ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας: «Επαγγέλματα του μέλλοντος και Νέες Δεξιότητες»
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου