Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μάνος Βασιλείου: Τι είναι η πράσινη κατοικία και ποια τα οφέλη της

Δύο μέτρα και δύο σταθμά έχει κατά νου η Green Properties πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει τα ενεργειακά κτήρια της. Το πρώτο κομμάτι αφορά τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και το δεύτερο κομμάτι τη λειτουργικότητα των κτηρίων. Η Green Properties ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα και βρίσκεται τα τελευταία 4 χρόνια στην Κύπρο.

O General Manager της εταιρείας, Μάνος Βασιλείου, μίλησε αναλυτικά στο IN Business TV για τα οφέλη των πράσινων κτηρίων και κατοικιών.

Μία πράσινη κατοικία, όπως σημείωσε, σημαίνει την ίδια ώρα, μία σύγχρονη κατοικία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  ένα πράσινο κτήριο,  μακροπρόθεσμα είναι επίσης εμπορεύσιμο σε πολύ καλύτερη τιμή, είτε αυτό είναι ενοίκιο είτε αυτό είναι μεταπώληση. Άρα, το επιπλέον κόστος για ένα πράσινο ή ενεργειακό κτήριο είναι επένδυση, ανέφερε και όχι είναι σπατάλη χρημάτων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου, μίλησε για το τι ξεχωρίζει την Green Properties στον κλάδο της ανάπτυξης γης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εταιρεία προσφέρει στον πελάτη της ένα φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάνου Βασιλείου στο βίντεο που ακολουθεί:

Αρχικά, προσφέρει τα ενεργειακά κτήρια με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης Α, εγκατεστημένο σύστημα κλιματισμού, ενδοδαπεδια θέρμανση νερού. θερμομόνωση, πιστοποιημένη ηχομόνωση στο κτήριο, ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου.  Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα υπηρεσίας εσωτερικής διακόσμησης από τον Interior Designer της εταιρείας, ούτως ώστε να διαμορφωθεί το διαμέρισμα βάση των δικών του προδιαγραφών.

Σημαντικό κομμάτι, όπως δήλωσε, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, ούτως ώστε τα κτήρια να προσαρμόζονται  με βάση τον προσανατολισμό, τον αερισμό για να αξιοποιηθούν αξιοποιήσουμε όλα τα στοιχεία του εξωτερικού περιβάλλοντος προς όφελος του κτηρίου.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023