Powered by

Uber: Εντυπωσιακή υπέρβαση των εκτιμήσεων στο τρίμηνο

Με ισχυρή άνοδο διαπραγματεύεται ο τίτλος της Uber η οποία ενημέρωσε ότι στοχεύει σε κερδοφόρο χρήση το 2023, αφότου ολοκλήρωσε το περασμένο έτος με εκρηκτικά κέρδη υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς λόγω ανάκαμψης της ζήτησης από την πανδημία.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της Uber σημειώνει άλμα έως και κατά 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Wall Street, αφότου ο CEO της Dara Khosrowshahi δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στην επίτευξη κερδοφορίας σε βάση GAAP φέτος.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 η Uber παρουσίασε κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν να εμφανίσει ζημίες 18 σεντς/μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Παράλληλα, τα έσοδα του κολοσσού των μεταφορών ανήλθαν σε 8,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά το εντυπωσιακό 49% σε ετήσια βάση, ενώ ξεπέρασαν επίσης την εκτίμηση για 8,49 δισ. των αναλυτών στη Refinitiv.

Ακόμα καλύτερο ήταν το guidance που έδωσε η Uber για το πρώτο τρίμηνο του 2023, εκτιμώντας ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA της (μέτρηση κερδοφορίας που αποκλείει ορισμένα κόστη) θα κυμανθούν μεταξύ 660 και 700 εκατ. δολαρίων, σημαντικά υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 593,06 εκατ.

Επιπλέον, αναμένει οι καθαρές της μισθώσεις να αυξηθούν μεταξύ 20% και 24% σε ετήσια βάση.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα της Uber από τις μεταφορές (υπηρεσίες rideshare) εκτινάχθηκαν κατά 89%, με τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας στα 131 εκατομμύρια, αυξημένους κατά 11% σε ετήσια βάση.

Στη διάρκεια του τριμήνου πραγματοποιήθηκαν 2,1 δισ. μεταφορές μέσω της πλατφόρμα, σημειώνοντας αύξηση κατά 19% από ένα χρόνο νωρίτερα.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί