Στο δρόμο για μετεξέλιξη σε δρόμο δημόσιων υπηρεσιών της Λεωφ. Σεβέρη

Απόφαση που αφορά την επιβεβαίωση και την προώθηση της έναρξης διαδικασίας του μεγαλεπήβολου σχεδίου, ύψους 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, της μετεξέλιξης της λεωφόρου Σεβέρη σε δρόμο δημόσιων υπηρεσιών έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή. 

Ο κ. Νουρής είπε πως το ζήτημα αυτό αφορά την ολιστική ανάπλαση του χώρου της Αρχιγραμματείας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, την έγκριση των σχεδίων για την ανέγερση των τριών κτιρίων που θα φιλοξενούν το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης στους χώρους που σήμερα είναι χώροι στάθμευσης μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 600 αυτοκινήτων και τη συνολική ανάπλαση και του κτιρίου της Αρχιγραμματείας, το οποίο θα φιλοξενήσει πρόσθετες άλλες υπηρεσίες όπως την Κυπριακή Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και Γραφεία Επιτρόπων.

Ανέφερε πως πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είναι κοστολογημένο περί τα 90 εκατομμύρια. Πρόσθεσε πως θα ξεκινήσει εντός της άνοιξης ο σχετικός διαγωνισμός, σε συνεργασία και με το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Είναι ένα έργο το οποίο αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου γύρω στους 32-34 μήνες, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αναθεώρησε τις προοπτικές της Κύπρου από σταθερές σε θετικές ο Moody's-Πώς το βλέπει το Υπ. Οικονομικών
Εδώ θα κτυπά η καρδιά του EuroBasket-Η επένδυση στο «Σπύρος Κυπριανού» και η κληρονομιά που θα μείνει
Αναθεωρεί την εθνική βιομηχανική της πολιτική για να ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή προσέγγιση η Κύπρος
Το όραμα και οι δράσεις του Γενικού Λογιστηρίου για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης δημόσιων πόρων
Στρατής Ματθαίου: Κοινή γραμμή σε σειρά θεμάτων χάραξαν οι οργανώσεις δημοσίου
Το τερματικό της DP World Limassol συνδράμει στο σχέδιο «Αμάλθεια»
Αρνητικός ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του Σύνθετου Προπορευόμενου Οικονομικού Δείκτη
Έρχεται ο Εμίρης του Κατάρ... Το πρόγραμμα και η ατζέντα των συζητήσεων με Χριστοδουλίδη
Ανησυχεί αλλά βλέπει φως στην άκρη του τούνελ για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας και τερματικό ο Κεραυνός
Βάζει την θηλιά στον λαιμό της Κύπρου για το 15% σε πολυεθνικές η Κομισιόν-Ένα βήμα πριν την παραπομπή στο Δικαστήριο της Ε.Ε.