Στην APS εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια άνω του €1 δισ.

Ο Όμιλος APS απέκτησε ένα νέο χαρτοφυλάκιο εξασφαλισμένων επιχειρηματικών δανείων με λογιστική αξία άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, από την Bain Capital Special Situations.

Πρόκειται για άλλο ένα ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου APS. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής  απόκτησης του χαρτοφυλακίου FRAME ενισχύει την ηγετική θέση της APS στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι συναλλαγές τέτοιας κλίμακας είναι περίπλοκες και απαιτητικές για όλους τους εμπλεκομένους. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εξασφαλίσεις σε πάνω από 3000 ακίνητα, κυρίως εμπορικά, οικιστικά, βιομηχανικά, ξενοδοχεία, αλλά και οικόπεδα. «Τα στελέχη μας στην Αθήνα και στην Πράγα εργάστηκαν εντατικά για αυτήν τη συναλλαγή και έτσι είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση  της κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2022», σχολίασε σχετικά ο Martin Machon, Διευθύνων Σύμβουλος και αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου Εταιρειών APS Group.

Συναλλαγές, όπως αυτή του FRAME, αποτελούν ένδειξη μιας υγιούς και εξελισσόμενης αγοράς. «Είμαστε ευτυχείς που συμβάλαμε αποφασιστικά στη υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας, ορόσημο για τη δευτερογενή αγορά. Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των μεγαλύτερων παικτών στο χώρο είναι η ευελιξία μας σε κάθε συμφωνία, κάθε κατάσταση, κάθε αγορά», δήλωσε ο Chief Investment Officer, Viktor Toth.

Η APS είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων σε στοιχεία ενεργητικού στην Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος APS με παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες διαχειρίζεται πάνω από 100 χαρτοφυλάκια ονομαστικής αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δειτε Επισης

ΚΤΚ: Συμβάλλει σε μια πράσινη ευρωπαϊκή οικονομία
Πρωτοβουλίες ΚΤΚ για διαχείριση ΜΕΧ και βελτίωση του τραπεζικού συστήματος
Τax For All: Αρχίζει η λειτουργία του για σκοπούς ΦΠΑ
Επιφυλακή απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» στον χρηματοπιστωτικό τομέα
Μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στο διαδίκτυο-Η ενημέρωση της Τρ. Κύπρου
Ν. Χριστοδουλίδης για τραπεζική ένωση: Στόχος η κατάληξη πριν το τέλος του 2023
XAK: Μεγάλες απώλειες των τραπεζικών μετοχών Κύπρου και Ελληνικής
Ηγέτες Ε.Ε.: Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανθεκτικός
Αναδιαρθρώθηκαν δάνεια ύψους €2.733 εκ. το 2022, μη εξυπηρετούμενο σχεδόν ένα στα δέκα
Κ. Ηροδότου: Με σημαντική ρευστότητα ο κυπριακός τραπεζικός τομέας