Ογκολογικό Κέντρο Τρ. Κύπρου: Ο διάδοχος του Δρ. Δημήτρη Ανδρεόπουλου

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει την ανάληψη της διεύθυνσης του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής, από τον Δρ. Δημήτριο Βόμβα, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ο Δρ. Βόμβας υπηρετεί στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου από το 2009. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στο γνωστικό αντικείμενο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Παράλληλα το 2012 ανακηρύχθηκε πανηγυρικά αριστούχος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο ακαδημαϊκό του βιογραφικό αριθμεί σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, επιστημονικών ανακοινώσεων σε διεθνή ογκολογικά συνέδρια και πλήθος παρουσιάσεων ως προσκεκλημένος ομιλητής. Έχει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση κακοηθειών του πνεύμονος, του ουρολογικού συστήματος και ειδικά τον καρκίνο του προστάτη, καθώς και της ανατομικής περιοχής κεφαλής-τραχήλου. Συμμετέχει ενεργά προσφέροντας αμισθί τις υπηρεσίες του σε αριθμό Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΟΑΥ και του Υπουργείου Υγείας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο νέος Διευθυντής, Δρ. Δημήτριος Βόμβας ανέφερε: «Αναλαμβάνω το τιμόνι της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης και του βάρους που φέρει αυτή η θέση. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους ασθενείς μας καθώς και τους συναδέλφους και συνεργάτες εντός και εκτός Κέντρου ότι θα πράξω τα μέγιστα καταβάλλοντας με σθένος το σύνολο των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών μου δυνάμεων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το πρώτο μου μέλημα συνάδει απόλυτα με αυτό του Οργανισμού που υπηρετώ ταπεινά εδώ και χρόνια, και δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον “ασθενή”. Ο σεβασμός προς τον ασθενή και την οικογένεια του, και η χορήγηση θεραπειών με ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες που θα θέσω, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη και ολιστική προσέγγιση των πασχόντων συνανθρώπων μας».

Ο Δρ. Βόμβας αναλαμβάνει στη θέση του Δρ. Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ο οποίος αφυπηρέτησε στις 31 Ιανουαρίου, μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας στο Κέντρο. Τα μέλη του Συμβουλίου, της Διοίκησης, αλλά και το προσωπικό αποχαιρετούν τον Δρ. Ανδρεόπουλο, έναν από τους πρώτους ιατρούς που εργοδοτήθηκαν στο Ογκολογικό Κέντρο το 1998 και που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στην Κύπρο και τον ευχαριστούν για την αφοσίωση στην εκτέλεση του έργου του και για την προσφορά του στην επίτευξη του στόχου να γίνει το Ογκολογικό Κέντρο, κέντρο αριστείας.

Δειτε Επισης

Πένθος στο ΤΕΠΑΚ-Έφυγε η καθηγήτρια Χριστιάνα Κούτα
CL8: Καθήκοντα Business Development Manager στον Μιχάλη Τσιστράκη
Η Άντρια Νεοκλέους νέα Εκτελεστική Διευθύντρια του «Hope For Children»
Soula App: Η κυπριακή startup στην οποία επένδυσε η Νατάλια Βοντιάνοβα
Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Οι προκλήσεις στην ΑΗΚ και το ταξίδι της Tototheo
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου)
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Το χρήμα της Εκκλησίας είναι ιερό
Το νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ
Δημήτρης Δημητρίου: Τοποθετούμαι στον κοινωνικό φιλελευθερισμό (video)
Η Δήμητρα Καλογήρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ECOMMBX