Τράπεζα Κύπρου: Δίνει στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο

Τα επιτόκια αυξάνονται και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τους επόμενους μήνες προτού σταθεροποιηθούν. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών ν’ ανακόψουν τον πληθωρισμό, να φρενάρουν την ακρίβεια. Είναι φυσικό επόμενο το ύψος της μηνιαίας δόσης να απασχολεί όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο για υλοποίηση της μεγαλύτερής τους ίσως επένδυσης, που είναι η απόκτηση στέγης.

Ενώ λοιπόν τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται υπάρχουν κάποια καταφύγια σταθερότητας τα οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουν.

Στην Τράπεζα Κύπρου, μπορούν να επιλέξουν στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο.

Πρόκειται για μια επιλογή, η οποία τους δίδει τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» το ύψος της δόσης τους, αποφεύγοντας τη μεταβλητότητα των κυμαινόμενων επιτοκίων.

Σταθερό επιτόκιο για 3,5 ή 10 χρόνια

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να αποφασίσουν και το χρονικό διάστημα, που επιθυμούν το σταθερό επιτόκιο.

Συγκεκριμένα μπορούν να επιλέξουν εάν το επιτόκιο θα παραμένει σταθερό βραχυπρόθεσμα για 3,5 χρόνια, μεσοπρόθεσμα για πέντε χρόνια ή μακροπρόθεσμα για τα επόμενα 10 χρόνια.

Έτσι η δόση τους παραμένει σταθερή μέχρι τη λήξη της περιόδου του σταθερού επιτοκίου, οπότε και τα δάνεια τους θα μετατραπούν σε δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Αυτές οι επιλογές προσφέρονται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου, που επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία. Η χρηματοδότηση μπορεί να καλύπτει μέχρι το 80% της αξίας του ακινήτου, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 χρόνια.

Σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να διατηρήσουν μια ισορροπία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς λόγω των συχνών ανατιμήσεων διαφόρων προϊόντων, σήμερα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το όνειρό τους για απόκτηση στέγης διασφαλίζοντας τουλάχιστον ότι το ύψος της δόσης του δανείου τους δεν θα αυξηθεί.

Δειτε Επισης

ΚΤΚ: Συμβάλλει σε μια πράσινη ευρωπαϊκή οικονομία
Πρωτοβουλίες ΚΤΚ για διαχείριση ΜΕΧ και βελτίωση του τραπεζικού συστήματος
Τax For All: Αρχίζει η λειτουργία του για σκοπούς ΦΠΑ
Επιφυλακή απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» στον χρηματοπιστωτικό τομέα
Μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στο διαδίκτυο-Η ενημέρωση της Τρ. Κύπρου
Ν. Χριστοδουλίδης για τραπεζική ένωση: Στόχος η κατάληξη πριν το τέλος του 2023
XAK: Μεγάλες απώλειες των τραπεζικών μετοχών Κύπρου και Ελληνικής
Ηγέτες Ε.Ε.: Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανθεκτικός
Αναδιαρθρώθηκαν δάνεια ύψους €2.733 εκ. το 2022, μη εξυπηρετούμενο σχεδόν ένα στα δέκα
Κ. Ηροδότου: Με σημαντική ρευστότητα ο κυπριακός τραπεζικός τομέας