Powered by

Ρωσία: Το 67% των εταιρειών πέρασαν σε κινεζικό εξοπλισμό

Οι περισσότερες από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ρωσίας αντικατέστησαν δυτικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, που χρησιμοποιούσαν, με αντίστοιχους κινεζικούς, όπως συνάγεται από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο το Ινστιτούτο Γκαϊντάρ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Kommersant, καθώς η εισαγωγή τους από την Δύση έχει καταστεί αδύνατη εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, αυτή τη στιγμή αγοράζουν από την Κίνα εξοπλισμό το 67% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν, ανταλλακτικά το 63% και εξαρτήματα το 54%. Την ίδια στιγμή το 39% των επιχειρήσεων επιλέγουν ρωσικό εξοπλισμό, το 46% ρωσικά ανταλλακτικά και το 54% ρωσικά εξαρτήματα.

Ωστόσο το 23% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι εξακολουθούν να αγοράζουν εξαρτήματα που βρίσκονται στον κατάλογο των κυρώσεων, αλλά όσον αφορά στον εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το ένα πέμπτο των επιχειρήσεων δεν χρησιμοποίησε ποτέ εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων. Μερικές επιχειρήσεις επίσης έπαψαν εντελώς να εισάγουν εμπορεύματα.

Το 2022 οι δημοσκοπήσεις του Ινστούτου Γκαϊντάρ κατέγραψαν ότι η μετάβαση στην χρήση κινεζικών προϊόντων αυτού του είδους ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, αλλά οι επιχειρήσεις θα προτιμούσαν τα ευρωπαίκά προϊόντα του είδους αυτού ακόμη και αν οι τιμές τους ήταν πιό ψηλές.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δειτε Επισης

Μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18% η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Ξεκινά η bull market για το ασήμι-Μπορεί αυτό το ράλι να σπάσει κάθε ρεκόρ;
Τραμπ: Η συμφωνία με την Ε.Ε. θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες-Την Κυριακή η συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν
Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ