Ο αντίκτυπος στην Κύπρο από φορολογικές εξελίξεις και πρωτοβουλίες Ε.Ε.

Ραγδαίες εξελίξεις καταγράφει ο Κλάδος της Φορολογίας. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό τοπίο, οι επιχειρήσεις στην Κύπρο και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την αβεβαιότητα που προκαλείται από τις γεωπολιτικές προκλήσεις, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, συμβαδίζοντας παράλληλα με εθνικές και ευρωπαϊκές φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Οι αυξήσεις στον πληθωρισμό και τα επιτόκια, οι επιπτώσεις που έφερε η πανδημία και η καλπάζουσα τεχνολογική αναβάθμιση συνθέτουν ένα ακόμη πιο περίπλοκο περιβάλλον. Με τον τομέα φορολογικής πολιτικής να επηρεάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, η γνώση των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων και των πρωτοβουλιών που «τρέχουν» στις Βρυξέλλες, είναι κρίσιμη. Τα πιο σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν, θα αναλυθούν διεξοδικά από κορυφαίους ομιλητές που «κλείδωσαν» την παρουσία τους στο 6ο Cyprus International Tax Conference με ημέρα διεξαγωγής την 14η Φεβρουαρίου και τοποθεσία το Hilton Nicosia.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αλλαγές που θα επέλθουν για την επιχειρηματική κοινότητα,  μέσα από την οδηγία DAC6, τα UBO Registers και την οδηγία ATAD 3. Για το πώς επηρεάζεται ο Κλάδος και γενικότερο το επιχειρείν θα συνομιλήσουν σε πάνελ που φιλοξενεί το Συνέδριο, η Nίκη Χαριλάου, Διευθύντρια Τμήματος Συμμόρφωσης Οικονομικού Εγκλήματος και Κυρώσεων της Τράπεζας Κύπρου, ο Χαράλαμπος Μεϊβατζής, Πρόεδρος της Επιτροπή Φορολογικού Σχεδιασμού του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο Κώστας Μαρκίδης, Board Member των International Tax Services της KPMG, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, Partner, Tax Services της Deloitte Ltd, και ο Γιώργος Θεμιστοκλέους, CEO της RSM Cyprus. Συντονιστής της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης θα είναι  ο Νικόλας Χατζηαβραάμ, CEO της Softline Computer Systems. Η συζήτηση θα φιλοξενήσει μια ανάλυση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορά τα πιο πάνω και τον πιθανό αντίκτυπό τους στις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και που δραστηριοποιούνται στο επιχειρηματικό μας οικοσύστημα.

Παρουσιάσεις και ανταλλαγή απόψεων

Πρόσφορο έδαφος για διαδραστική συζήτηση ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς εξουσίας θα προσφέρει, πάντως, το γεγονός. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα αναδειχθούν και φέτος τα πλέον κρίσιμα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν την οικονομία. Σπουδαίοι κεντρικοί ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό δήλωσαν ήδη το παρών τους σε ένα Συνέδριο που κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διακεκριμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Συγκεκριμένα, το Συνέδριο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλες αρχές προχωρούν σε νέες φορολογικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τις οικονομίες των μελών, ουσιαστικά.

Οι ειδικοί του Κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρόσφατες και επικείμενες φορολογικές εξελίξεις όπως το BEPS 2, τα φορολογικά κίνητρα ως μέσο δημοσιονομικής πολιτικής, τις τιμές μεταβίβασης, την οδηγία Unshell και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους φοροτεχνικούς επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα σε ανώτερα στελέχη από φορολογικές και νομικές υπηρεσίες όπως:

  • Λογιστικές, Ελεγκτές και Φοροτεχνικές Γραφεία
  • Τράπεζες και άλλα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα
  • Δικηγορικά γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι
  • Επενδυτικές Εταιρείες
  • Παρόχους Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης
  • Παρόχους Εταιρικών Υπηρεσιών
  • Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές
  • Τοπικούς και Ευρωπαϊκούς Ρυθμιστικούς Φορείς
  • Οικονομικούς Διευθυντές από μεγάλες εταιρείες από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

 

Για το πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Altis Compliance & Practice Management, Bank of Cyprus, Taxand Cyprus

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Baker Tilly, Deloitte Ltd, EY Cyprus, KPMG Cyprus, PwC Cyprus, RSM Cyprus

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), Cyprus Bar Association, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Institute of Internal Auditors, The Cyprus Integrity Forum (CIF), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

 

Δειτε Επισης

Orb Communications: Πρωτοπορεί στον τομέα της και υιοθετεί υβριδικό μοντέλο εργασίας
Συνεργασία Συνδέσμου Μωρά Θαύματα και Ipanema Espresso
Το Paradox Museum Limassol ανοίγει τις πύλες του για το κοινό
Ο ΟΚΥπΥ σύμμαχος στη μάχη κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου
Αλέξανδρος Καμπέρος: Ολοκληρωτική η καταστροφή, τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Μάθε πώς οι συναλλαγές σου μπορεί να γίνονται και... μούχτι
Έκαψαν τα γραφεία της ΟΣΕΛ στη Λευκωσία-Θύμα των επεισοδίων στο «Ελευθερία»
Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ
ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας: «Επαγγέλματα του μέλλοντος και Νέες Δεξιότητες»
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου