Η Nissan αποκτά ποσοστό στη μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault

Λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση της συμμαχίας τους αποκάλυψαν τη Δευτέρα η Nissan και η Renault, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να δεσμεύεται να αγοράσει μερίδιο έως και 15% στη μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων Ampere της γαλλικής εταιρείας.

Ο μικρότερος συνεργάτης της συμμαχίας, Mitsubishi Motors, θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ampere, ανέφεραν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το Reuters.

"Πρόθεση της Nissan είναι να επενδύσει έως και 15% στην Ampere, την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού του Ομίλου Renault στην Ευρώπη, με στόχο να γίνει στρατηγικός επενδυτής", ανέφερε η ανακοίνωσε που δημοσιεύθηκε πριν από την παρουσίαση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στο Λονδίνο.

Οι εταιρείες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αναβίωση της 24χρονης συμμαχίας τους, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα μείωνε το μερίδιό της στην ιαπωνική εταίρο της στο 15%, από περίπου 43% που είναι σήμερα.

Η Renault θα μεταβιβάσει το 28,4% των μετοχών της Nissan σε γαλλικό καταπίστευμα, καθιστώντας τις δύο εταιρείες πιο ισότιμους εταίρους στη συμμαχία.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ανέφεραν ότι η συμφωνία έχει στόχο να καταστήσει τη συμμαχία πιο ελεύθερη και πιο ισορροπημένη για τα επόμενα 15 χρόνια. Η συνεργασία θα δημιουργήσει συνέργειες από κοινά έργα στην Ευρώπη, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική και οι εταιρείες θα συνεργαστούν στη ναυαρχίδα της Renault στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, ηλεκτρονικών και μπαταριών.

Η Renault θα έχει πλήρη ευελιξία να πουλήσει τις μετοχές της Nissan που θα μεταβιβαστούν στο καταπίστευμα, αλλά "δεν έχει καμία υποχρέωση να πουλήσει τις μετοχές εντός συγκεκριμένης προκαθορισμένης χρονικής περιόδου", ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σε περίπτωση πώλησης, "η Nissan θα έχει το δικαίωμα πρώτης προσφοράς, προς όφελος της ή ενός ορισμένου τρίτου μέρους".

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ