Συμφωνία για την κατασκευή πρότυπου φωτοβολταϊκού πάρκου

Συμφωνία για την κατασκευή πρότυπου φωτοβολταϊκού πάρκου, για τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, υπογράφηκε τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου.  

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Ανδρέα Γρηγορίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ, Χαράλαμπο Δράκο, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  Κώστα Καδή.

Το εν λόγω έργο θα κοστίσει περίπου 183 χιλιάδες ευρώ, συν ΦΠΑ, και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού έχει σχεδιαστεί με βάση τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, θα διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής δυναμικότητας 73 Kw, 28 χώρους στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων οι 4 θα διαθέτουν φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και οι υπόλοιποι 24 θα διαθέτουν πρόνοιες για εγκατάσταση φορτιστών και χώρους στάθμευσης ποδηλάτων. Περιμετρικά θα φυτευτούν θάμνοι και δέντρα για καλλωπισμό του χώρου. 

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για μια ενδεικτική δράση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προς υλοποίηση του στόχου για την ανάπτυξη μιας πράσινης κοινωνίας και οικονομίας, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων «Fit for 55» και τη μείωση της ρύπανσης και του ανθρακικού αποτυπώματος.

Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο θα παράγει ηλεκτρισμό αθόρυβα, χωρίς απόβλητα και εκπομπές αερίων ρύπων, συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφού  το κόστος ενέργειας θα μηδενίζεται.

Δειτε Επισης

Οι αλλαγές στο σχέδιο για ηλεκτρισμό από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση
Rosneft: Υπέγραψε με ινδική εταιρεία για να αυξήσει τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου
Τι αλλάζει στο σχέδιο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση
Ε.Ε.: Συμφωνία επέκτασης του στόχου μείωσης της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15%
Θέλουν σχέδια ΑΠΕ για πρόσφυγες και πολύτεκνους οι βουλευτές
Ν. Χριστοδουλίδης: Έτσι θα πετύχουμε την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης
Προειδοποιεί τους καταναλωτές η ΑΗΚ-Να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί
Energean: Σημαντική αύξηση στα βεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών: Οι πολίτες θέλουν, η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί
Η ΡΑΕΚ ενημερώνει για την προστασία των καταναλωτών