Powered by

Kition: Παράτυπα προχώρησαν σε στάση εργασίας οι γερανοδηγοί

Παράτυπα προχώρησε σε στάση εργασίας ομάδα γερανοδηγών στο λιμάνι Λάρνακας, λέει η Kition Ocean Port, διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού, απαντώντας σε ανακοίνωση των Συντεχνιών για τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από τις 7 το πρωί 17 εργαζόμενοι.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι «σήμερα χωρίς προειδοποίηση και χωρίς ενημέρωση, μικρή ομάδα γερανοδηγών στο λιμάνι, αποφάσισε παράτυπα να προχωρήσει σε στάση εργασίας, αρνούμενη να εκτελέσει τη νενομισμένη εργασία της». Την προηγούμενη βδομάδα, προσθέτει, «δύο εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα ζητούμενα για την διεκπεραίωση της καθημερινής εργασίας τους κατά την έλευση συγκεκριμένου πλοίου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, τους τελευταίους μήνες, η ίδια φρόντισε για την εξειδικευμένη εκπαίδευση τους και «παρόλα ταύτα, αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα ζητούμενα, ως προνοεί το υπογεγραμμένο συμβόλαιο τους». Υποστηρίζει ότι από τους εργαζόμενους «χρησιμοποιήθηκε ο ισχυρισμός, ότι αυτό δεν αποτελεί μέρος των καθηκόντων τους κάτι που δεν ισχύει» και αναφέρει πως «αποτέλεσμα αυτής της παράτυπης κίνησης ήταν η απαλλαγή από τα καθήκοντα των δύο γερανοδηγών».

Το λιμάνι Λάρνακας, αναφέρεται, «λειτουργεί υπό ιδιωτική εταιρεία η οποία επενδύει στην ανάπτυξη του, με σκοπό και στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του. Δεν είναι σκοπός της εταιρείας να γίνονται τέτοιου είδους αποδεσμεύσεις, όμως η κίνηση των υπαλλήλων να την φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, έχει αφήσει την εταιρεία εκτεθειμένη σε συνεργάτες και πελάτες της». 

Για να συνεχίσει η λειτουργία του λιμανιού, όπως αναφέρει, η εταιρεία προχώρησε σε αναγκαστική συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία για να ανταπεξέλθει στην ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών με το ανάλογο κόστος. Περαιτέρω, η εταιρεία εκφράζει «μεγάλη λύπη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την τόσο σοβαρή εξέλιξη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «μια ομάδα επαγγελματιών αυτή τη στιγμή ετσιθελικά επιχειρούν να εμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη εργασιών ενός καθόλα υγιούς λιμανιού και πλήττουν ένα πνεύμονα της εταιρείας αλλά και της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η Kition Ocean Port αναφέρει ακόμα ότι «προσέγγισε το θέμα από την πρώτη στιγμή με πνεύμα συνεργασίας. Παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε «παράλογη» η στάση, η γενική προσέγγιση και η θέση των συγκεκριμένων υπαλλήλων παρέμεινε αρνητική, σε καμιά περίπτωση η κίνηση αυτή της εταιρείας δεν είχε εκδικητικό χαρακτήρα ή οποιαδήποτε πρόθεση».

Σκοπός και στόχος της εταιρείας, αναφέρει τέλος η Kition Ocean Por, «είναι να προσφέρει εργασία σε άτομα για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού με σεβασμό σε συμφωνίες και νομοθεσίες. Η εταιρεία εξακολουθεί να επιθυμεί να επιλύει εν τη γενέσει οποιεσδήποτε λοιπές παρόμοιες καταστάσεις, ωστόσο η όποια λύση πρέπει να είναι ισορροπημένη και στη βάση των μέχρι σήμερα συμφωνηθέντων».

Δειτε Επισης

Κοινά θέματα και νέες συνέργειες συζήτησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας με την ΑΛΚ
ΔΟΣ: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Λύση περιορισμένης διάρκειας το ανεργιακό σε τραπεζικούς που αποχώρησαν με σχέδιο εθελούσιας
Πασχαλινό επίδομα €190 σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο στις 12 Απριλίου
Συντεχνίες: Ζητούν αποκατάσταση επιδομάτων στους εργαζομένους με το σύστημα βάρδιας
Υπ. Οικονομικών: Δεν μπορούμε να εμπλακούμε στην επιτοκιακή των τραπεζών
Κατώτερη των περιστάσεων και της Ε.Ε. η ανταγωνιστικότητα στην Κύπρο
Ξεκαθάρισε στην ΟΕΒ ο υπ. Οικονομικών: Θα συνεχίσουμε τον θεσμό της ΑΤΑ
Έγινε το έλα να δεις για τα επιτόκια-Κατακεραύνωσε τον Κεραυνό ο Αβέρωφ
Προς αναζήτηση επενδυτών για βιώσιμο ομόλογο η Κύπρος