Χ. Διογένους: Σταδιακή εξομάλυνση των παραδόσεων μετά το 2ο εξάμηνο

Το σημαντικότερο γεγονός που χαρακτηρίζει την αγορά του αυτοκινήτου είναι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση, τονίζει η CEO της Unicars, Χριστιάννα Διογένους, εξηγώντας ότι συντονισμένα η πολιτεία και οι εταιρείες καλούνται να προσανατολίσουν τις ενέργειες τους για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023», επισημαίνει ότι η περαιτέρω ψηφιοποίηση λειτουργιών και υπηρεσιών, η εξάπλωση του δικτύου φορτιστών και η χρήση ΑΠΕ για τη φόρτιση αποτελούν προϋποθέσεις για τη γρηγορότερη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που θα συμβάλει καθοριστικά και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Διαβάστε ακόμα: 

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως αξιοθαύμαστες τις αντοχές της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων, παρά τους έντονους κλυδωνισμούς που δημιουργήθηκαν από τις αυξήσεις των τιμών και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Διογένους εκφράζει την εκτίμηση ότι η αναμενόμενη θετική πορεία του τουρισμού, η αυξανόμενη ζήτηση σε συγκεκριμένες επαρχίες, το νέο σχέδιο για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς επίσης τα θετικά μηνύματα από τα εργοστάσια για σταδιακή εξομάλυνση των παραδόσεων μετά το δεύτερο εξάμηνο, θα διαμορφώσουν αισιόδοξη εικόνα στην αγορά αυτοκινήτων.

Πώς αναμένεται να κινηθούν η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Το 2023 θα αποτελέσει άλλη μία χρονιά έντονων προκλήσεων για όλους. Είναι γεγονός πως η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ασταθής και εμπεριέχει αρκετούς αστάθμητους παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την όποια πρόβλεψη.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η κυπριακή οικονομία καλείται να δείξει τον βαθμό αντίδρασής της προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις ανάγκες για ανθεκτικότητα και ανάπτυξη. Ζητήματα που προκαλούνται από τον υψηλό πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τις ελλείψεις σε προϊόντα που βάζουν δύσκολα στην κυπριακή αγορά και χρειάζονται άμεση και αποτελεσματική διαχείριση προκειμένου να ομαλοποιηθεί η ήδη διαταραγμένη, εδώ και καιρό, κανονικότητα.

Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης (περίπου 6%) της οικονομίας για το 2022 που βασίστηκε κυρίως στην τουριστική αγορά και τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη θετική συνέχιση και το 2023. 

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα της οικονομίας είναι τα εχέγγυα για ένα θετικό και ελπιδοφόρο 2023!

Εξομάλυνση στις παραδόσεις αυτοκινήτων

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας  για την αγορά των αυτοκινήτων για το 2023; Πιστεύετε ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο ή το ίδιο με το 2022;

Είναι γεγονός πως το 2022, η αγορά του αυτοκινήτου επηρεάστηκε από διάφορους παράγοντες. Παρά τους έντονους κλυδωνισμούς που δημιουργήθηκαν από τις αυξήσεις των τιμών και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων έδειξε αξιοθαύμαστες αντοχές και κλείνει με θετικό πρόσημο χάρη στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι αντιπρόσωποι.

Για το νέο έτος, η εκτίμηση μου είναι πως θα κινηθεί επίσης θετικά καθώς ο τουριστικός κλάδος, αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση σε συγκεκριμένες επαρχίες δείχνουν πως θα στηρίξουν την αγορά. Αν προσθέσουμε και το νέο σχέδιο για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς επίσης τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε από τα εργοστάσια για σταδιακή εξομάλυνση των παραδόσεων μετά το δεύτερο εξάμηνο, διαμορφώνεται μία πιο αισιόδοξη εικόνα για την αγορά μας.  

Έτσι θα γίνει γρηγορότερη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθηθούν / προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας για το 2023;

Το σημαντικότερο γεγονός που χαρακτηρίζει την αγορά του αυτοκινήτου είναι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Κάθε χρόνος που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου που είναι το μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν όλοι, πολιτεία και εταιρείες, να προσανατολίσουν τις ενέργειες τους ώστε να δημιουργήσουν από κοινού τις κατάλληλες υποδομές. Η περαιτέρω ψηφιοποίηση λειτουργιών και υπηρεσιών, η εξάπλωση του δικτύου φορτιστών, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φόρτιση αποτελούν προϋποθέσεις για τη γρηγορότερη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που θα συμβάλει καθοριστικά και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον πελάτη. Ο οποίος ήταν, είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο. Η αποτελεσματική και άμεση ικανοποίηση των αναγκών του με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση του με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποτελούν την βάση για τη δημιουργία ειλικρινών και μακροχρόνιων σχέσεων.

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2023; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 

Στην πελατοκεντρική φιλοσοφία, έχει επικεντρωθεί και η μακροχρόνια στρατηγική της Unicars, η οποία στηρίζεται σε τρείς βασικούς πυλώνες: Ψηφιοποίηση, Εξηλεκτρισμός, Αναβαθμισμένη Εμπειρία Πελάτη. Ο πελάτης για εμάς είναι η αρχή και το τέλος όλων των προσπαθειών μας. Και σε αυτό το πλαίσιο εξελίσσουμε όλες μας τις λειτουργίες και υποδομές.

Κάθε χρόνος που ξεκινάει, για εμάς, είναι άλλος ένας κρίκος στην εξελικτική μας διαδικασία, αλλά και στην υλοποίηση του πλάνου μας. Έτσι και το 2023, θα εστιάσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών μας για την ηλεκτροκίνηση, θα επεκτείνουμε το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κάνει την πρόσβαση σε όλους πιο άμεση, θα λανσάρουμε νέα μοντέλα που θα αποτελέσουν την επιτομή της τεχνολογικής και σχεδιαστικής εξέλιξης και βέβαια θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε όλα τα σημεία επαφής με τον πελάτη αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία αποτελεί αφενός τη βάση της εξέλιξης της αγοράς μας και αφετέρου την προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός μοναδικού σε εμπειρίες ταξιδιού του πελάτη!  

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η Unicars είναι οι άνθρωποί της! Στηριζόμαστε σε αυτούς και μία βασική παράμετρος της στρατηγικής μας είναι η διαρκής επένδυση στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που στηρίζει τη συμμετοχικότητα και τη δημιουργία.  Πάνω από όλα όμως συμβάλει στην εξέλιξη τους εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις ικανότητες τους.

Η Unicars είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει στο επίκεντρο της εκτός από την  εμπορική της δραστηριότητα, τόσο τους πελάτες όσο και τους ανθρώπους της. Παράλληλα η επιδραστικότητα της στην αγορά του αυτοκινήτου είναι παραδοσιακά καθοριστική καθώς πάντα οδηγεί τις εξελίξεις. Έτσι και σε αυτή την χρονική στιγμή είναι εκείνη που οδηγεί την Κύπρο στην ηλεκτροκίνηση! 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά