Θετική εικόνα της Πάφου το 2022 σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Θετική εικόνα παρουσίασε η Πάφος το 2022 στους  πρωτοπόρους τομείς της οικονομίας της, την τουριστική βιομηχανία όσο και τον τομέα ανάπτυξης γης και οικοδομικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον Μαρίνο Στυλιανού  –  Γραμματέα/ Διευθυντή ΕΒΕ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το 2022 υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά για την οικονομία της πόλης παρόλες τις δυσμενείς καταστάσεις που προηγήθηκαν και οι οποίες συνεχίζουν να μας επηρεάζουν αρνητικά.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού το 2022 η Πάφος είχε πολύ καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της κυρίως λόγω της αύξησης στις αφίξεις Βρεττανών τουριστών και παρουσιάζεται ως μια πολύ σημαντική χρονιά ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας αφού η Πάφος κατάφερε να φτάσει περίπου το 85% των αφίξεων και περίπου το 90% των εισοδημάτων του έτους 2019.

Παράλληλα ο χώρος της εστίασης που είναι άμεσα συνυφασμένος με τον τουρισμό κατάφερε να φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα, πρόσθεσε.  

Επεσήμανε ακόμη πως σημαντική κινητικότητα καταγράφηκε και στον τομέα των ακινήτων στην επαρχία της Πάφου, καθώς όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία του Κτηματολογίου, παρατηρήθηκε σημαντική  αύξηση στην κατάθεση των πωλητήριων εγγράφων του 2022 σε σύγκριση με το 2021.

Οι πωλήσεις κινήθηκαν επίσης σε αρκετά υψηλά νούμερα, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι αγοραστές εντός και εκτός της ΕΕ, συμπλήρωσε.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, αντικατοπτρίζεται τόσο στο σύνολο των πράξεων (3.593) όσο και στη συνολική τους αξία, η οποία ανήλθε στα €890.4 εκατ. Την ίδια στιγμή, είπε, δεν μπορεί να μην σχολιαστεί το  γεγονός ότι η επαρχία της Πάφου κατάφερε να απορροφήσει περίπου το 1/3 από τις συνολικές πράξεις που αφορούσαν οικιστικές μονάδες.

Τέλος οι υπηρεσίες κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ το εμπόριο και ειδικότερα οι υπεραγορές κινήθηκαν επίσης σε πολύ καλά επίπεδα, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο