ΕΤΑΠ Πάφου: Σε συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού έργου U-Mar

Στην τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του έργου U-Mar, που έγινε στην πόλη Κατίζ της Ισπανίας, συμμετείχε, στο πλαίσιο των δράσεων και ενεργειών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS +, συμμετείχε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25.01.2023 και οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα τελικά στάδια για τη δημιουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας όσον αφορά την ενάλια αρχαιολογία. Το εν λόγω έργο, έχει στόχο την ενίσχυση της υποβρύχιας αρχαιολογίας για να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο για την ανάπτυξη βιώσιμου και δημιουργικού τουρισμού.

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναμένεται να αναδειχθούν διεθνές βέλτιστες πρακτικές και η ανάδειξη και τόνωση των υποβρύχιων αρχαιολογικών χώρων μέσα από υπεύθυνες και βιώσιμες προσεγγίσεις.

Οι εταίροι εκτός από την Κύπρο προέρχονται από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κροατία.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου προσβλέπει ότι στα επόμενα χρόνια η Ενάλια Αρχαιολογία μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης του “προορισμού Πάφος”.

Υπάρχουν διάφορα σημεία υποθαλάσσιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Επαρχία που μπορούν να εξερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να προβληθούν περαιτέρω, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

Δειτε Επισης

Έργα αναβάθμισης παραλιών στην Πόλη Χρυσοχούς
Κ. Κουμής: Δύσκολο και απαιτητικό έργο η τουριστική αναβάθμιση της Λευκωσίας
Υφ. Τουρισμού και Γερμανίδα πρέσβειρα συζήτησαν ειδικές μορφές τουρισμού
Πιάτσα Καλαμάκι: Το ελληνικό street food που έβαλε στο μάτι την Κύπρο
Η κυπριακή start-up που βραβεύτηκε στη διεθνή έκθεση φαγητού IFE
Σε εργαστήρια για τον τουρισμό στην Πολωνία συμμετέχει η ΕΤΑΠ Πάφου
Δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Η Emirates αποκαλύπτει την ανανεωμένη εμφάνιση των αεροσκαφών της
Το Ζακάκι έχει πλέον το δικό του εστιατόριο McDonald’s
Στο λιμάνι Λεμεσού το νέο υβριδικό Ferry «P&O Pioneer»