Powered by

Μειώθηκαν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για 10ο διαδοχικό μήνα και είναι τώρα κατά περίπου 18% κάτω από το ρεκόρ που είχαν καταγράψει τον περασμένο Μάρτιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα.

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τα τρόφιμα που διακινούνται παγκοσμίως, είχε μέση τιμή 131,2 μονάδες έναντι 132,2 για το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021.

Η τιμή του δείκτη για το Δεκέμβριο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αρχική εκτίμηση που ήταν 132,4.

Οι μειώσεις στις τιμές των φυτικών ελαίων, των γαλακτοκομικών και της ζάχαρης βοήθησαν στη μείωση του δείκτη, ενώ οι τιμές των δημητριακών και του κρέατος παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σταθερές, ανακοίνωσε ο FAO.

Σε χωριστές σημερινές εκτιμήσεις του, ο FAO αύξησε εξάλλου την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών το 2022 σε 2,765 τρισεκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,756 τρισεκατομμύρια τόνους.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τα επιτόκια για παροχή ρευστότητας μέσω ELA σε Credit Suisse και UBS
Blackstone: Επιλύσιμη η τραπεζική κρίση
Ιταλία: Αμετάβλητο το ποσοστό ανεργίας στο 8% τον Φεβρουάριο
Σε ύψος-ρεκόρ 2,3 τρισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας
ΔΝΤ: Οι χώρες σε ισχυρότερη θέση να βοηθούν όσες έχουν κρίσεις χρέους
Πούτιν: Οι κυρώσεις μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία
Ρωσία: Το εξωτερικό χρέος υποχώρησε το 2022 σε χαμηλό 15ετίας
Βουλγαρία: Συμμαχία με Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Ρουμανία για τα ουκρανικά σιτηρά
Έρευνα των ισπανικών αρχών για ενδεχόμενες κακές ανταγωνιστικές πρακτικές της Google
Γερμανία: Μικρή βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος