Powered by

Μειώθηκαν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για 10ο διαδοχικό μήνα και είναι τώρα κατά περίπου 18% κάτω από το ρεκόρ που είχαν καταγράψει τον περασμένο Μάρτιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα.

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τα τρόφιμα που διακινούνται παγκοσμίως, είχε μέση τιμή 131,2 μονάδες έναντι 132,2 για το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021.

Η τιμή του δείκτη για το Δεκέμβριο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αρχική εκτίμηση που ήταν 132,4.

Οι μειώσεις στις τιμές των φυτικών ελαίων, των γαλακτοκομικών και της ζάχαρης βοήθησαν στη μείωση του δείκτη, ενώ οι τιμές των δημητριακών και του κρέατος παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σταθερές, ανακοίνωσε ο FAO.

Σε χωριστές σημερινές εκτιμήσεις του, ο FAO αύξησε εξάλλου την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών το 2022 σε 2,765 τρισεκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,756 τρισεκατομμύρια τόνους.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις
Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο