powered by

Μείωση σε δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Καθαρή μείωση κατέγραψαν οι καταθέσεις και τα δάνεια των Νομισματικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων τον Ιανουάριο στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές καταθέσεις τον Ιανουάριο 2023 κατέγραψαν καθαρή μείωση €583,8 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €586,3 εκ. τον Δεκέμβριο 2022. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο -0,1%, σε σύγκριση με 0,4% τον Δεκέμβριο 2022. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Ιανουάριο 2023 έφθασε στα €51,5 δισ.

Τα συνολικά δάνεια τον Ιανουάριο 2023 κατέγραψαν καθαρή μείωση €93,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €92,1 εκ. τον Δεκέμβριο 2022. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -0,9%, σε σύγκριση με -0,2% τον Δεκέμβριο 2022. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Ιανουάριο 2023 έφθασε στα €26 δισ.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο δόθηκαν στα νοικοκυριά €1,2 δισ. σε καταναλωτικά δάνεια και €8,4 δισ. σε οικιστικά δάνεια. Επιπλέον, σε μη χρηματοδοτικές εταιρείες δόθηκαν δάνεια ύψους €10 δισ.

Δειτε Επισης

Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Σήμα παύσης μείωσης επιτοκίων από Λαγκάρντ-«Σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αβεβαιότητα η ΕΚΤ»
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)