Powered by

Μάκης Κεραυνός: Ο νέος-παλιός τσάρος της οικονομίας

Σε μία παλιά καραβάνα της κυπριακής οικονομίας ανέθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης το πηδάλιο το νευραλγικού για το μέλλον του τόπου υπουργείου Οικονομικών. Ο λόγος για τον 71χρονο Μάκη Κεραυνό.

Ο κ. Κεραυνός σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Ανάπτυξης, στις Βιομηχανικές Σχέσεις και έτυχε μετεκπαίδευσης σε θέματα νέας τεχνολογίας και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Από το 1983 μέχρι το 2003, εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Διεύθυνση Κατάρτισης και Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Έρευνας και Προγραμματισμού ως Ανώτερος Λειτουργός.

Τον Μάρτιο του 2003, διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Μάιο του 2004 διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών, όπου υπηρέτησε μέχρι το τέλος του 2005. Τον Σεπτέμβριο του 2005, ανέλαβε τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, όπου υπηρέτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας HellenicAlico Life Insurance. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλελεγμένος Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Οικονομολόγων.

Από το 2015, δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος Σύμβουλος σε χρηματοοικονομικά θέματα, θέματα διοίκησης, στρατηγικού προγραμματισμού και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Έχει δώσει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια της Κύπρου, στο Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και σε διεθνή συνέδρια.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Διορίστηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚεντρικήςΤράπεζας της Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι σήμερα.

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»
Ώρα αποφάσεων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων-Ενώπιον της Ολομέλειας 13 νομοθετήματα
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση