Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Νέα ανάπτυξη με επαύλεις, πισίνες και χώρους πρασίνου στην Πέγεια

Εμπλουτίζεται με νέα οικιστική ανάπτυξη ο Δήμος Πέγειας, η οποία έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από το Τμήμα Πειβάλλοντος. Πρόκειται για τη «Nio Villas», που αφορά την ανέγερση έξι επαύλεων που η κάθε μια θα περιλαμβάνει τη δική της πισίνα.

Συγκεκριμένα, αφορά ανάπτυξη συνολικής έκτασης 4.625 τ.μ. και με εκτιμώμενο συνολικό κόστος € 1,7 εκατ., ενώ ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η Tinomiron Ltd.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από έξι κατοικίες έκτασης 140 τ.μ. έκαστη, και εκτιμάται ότι μπορούν να διαμένουν έξι άτομα ανά κατοικία. Οι κατοικίες θα αποτελούνται από δύο ορόφους, το ισόγειο και τον πρώτο. Στο ισόγειο θα είναι το καθιστικό και οι κουζίνα και στον πρώτο όροφο τα υπνοδωμάτια.

Επίσης, η κάθε κατοικία θα έχει τη δική της πισίνα, χωρητικότητας 40 m3, καθώς και δύο θέσεις στάθμευσης (για κάθε κατοικία).

Η όλη ανάπτυξη θα διαθέτει χώρους πρασίνου συνολικής έκτασης 401.5 τ.μ. καθώς και ιδιωτικούς χώρους πρασίνου, έκτασης 900 τ.μ.

Οι κατοικίες αναμένεται να εξοπλιστούν με συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης και άρδευσης, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό εξοικονομώντας τη μέγιστη δυνατή ενέργεια. Επιπρόσθετα, στην οροφή του κατοικιών θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

ΕΙΚΟΝΑ

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2024.

H Περιβαλλοντική Αρχή, σύμφωνα με τη γνωμάτευση, δεν φέρει ένσταση στην υλοποίηση του έργου, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο χωροθετείται σε μεγάλη απόσταση από τις πλησιέστερες προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000.