Powered by

Intel: Κόβει το μέρισμα της κατά 66%

Η Intel Corp. ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέρισμα της κατά 66% καθώς εστιάζει τις προσπάθειες της στην ανάγκη για νέες επενδύσεις.

Ειδικότερα, η εταιρεία τσιπ ανακοίνωσε σήμερα ότι το τριμηνιαίο της μέρισμα θα διαμορφωθεί στα 0,125 δολ. ανά μετοχή από 0,365 προηγουμένως.

"Η απόφαση για μείωση του τριμηνιαίου μερίσματος αντανακλά την προσέγγιση του Δ.Σ. στην ανακατανομή κεφαλαίων με στόχο να φέρει την εταιρεία σε πλεονεκτική θέση για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας", αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

"Η βελτιωμένη χρηματοοικονομική ευελιξία θα στηρίξει τις κρίσιμες επενδύσεις που χρειάζονται για να εκτελεστεί η μεταμόρφωση της Intel εν μέσω αυτής της περιόδου μακροοικονομικής αβεβαιότητας", προσθέτει η εταιρεία. 

Η Intel αναφέρει ακόμα ότι παραμένει "προσηλωμένη στο να διατηρήσει ένα ανταγωνιστικό μέρισμα". 

Η εταιρεία επιβεβαίωσε παράλληλα τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2023 για έσοδα από 10,5 δισ. μέχρι 11,5 δισ. δολ. και ζημιές 15 cents ανά μετοχή. 

Δειτε Επισης

Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ