Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2023

Η Toyota Κύπρου, λαμβάνει μέρος για 13η  συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που διοργανώνει η Toyota Motor Corporation για 16η  χρονιά, για παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών με θέμα: «To αυτοκίνητο των ονείρων σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Toyota Dream Car», με τις περσινές συμμετοχές από όλες τις χώρες να φθάνουν στις 531,692, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Toyota Motor Corporation (TMC) τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτόν ο θεσμός επεκτείνεται και συνεχίζει να πραγματοποιείται σε πέραν των 78 χωρών ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car», η ΤΟΥΟΤΑ δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας την πρωτιά! Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί φίλοι της ΤΟΥΟΤΑ για τον φετινό διαγωνισμό ήταν εξαιρετικά μεγάλο, καθώς υποβλήθηκαν 879 σχέδια.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες με την πρώτη κατηγορία να περιλαμβάνει σχέδια παιδιών από 8 ετών και κάτω, τη δεύτερη με παιδιά από 8-11 ετών και τέλος την τρίτη κατηγορία με παιδιά από 12-15 ετών. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τις ζωγραφιές τους οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή που αποτελείτο από άτομα που προέρχονται από τον χώρο των ΜΜΕ, της τέχνης , της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας των αυτοκινήτων. Ακολούθως, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις τρεις καλύτερες ζωγραφιές από την κάθε κατηγορία.

Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στον εκθεσιακό χώρο της ΤΟΥΟΤΑ στη Λευκωσία στην παρουσία των δύο πρεσβευτών της ΤΟΥΟΤΑ και πρωταθλητών της Κύπρου Μίλαν Τραϊκοβιτς και Μάριου Γεωργίου.  

Οι πρωταθλητές Κύπρου και επίσημοι πρεσβευτές της Toyota κατά την τελετή της απονομής των βραβείων απέδωσαν βραβεία στους μικρούς νικητές του διαγωνισμού, μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, χαρίζοντας χαμόγελα χαράς και υπερηφάνειας.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του διαγωνισμού σημειώνεται ότι οι Κύπριοι νικητές θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «Toyota Dream Car» που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία τον Μάϊο του 2023 με τη συμμετοχή άλλων χωρών.

Οι νικητές του 13ου  Τοπικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» είναι οι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’ (8 ετών και κάτω)

1η θέση - Νάγια Χριστοδουλίδου

2η θέση - Μαρία Χουρσουλίδου

3η θέση - Αναστασία Σιεκκερή

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ (8-11 ετών)

1η θέση - Αριάννα Κωνσταντίνου

2η θέση - Ιωάννης Σιεκκερής

3η θέση - Αλέξιος Ντολεσίδης

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ (12-15 ετών)

1η θέση - Ksenia Frolova

2η θέση - Anna Bychenko

3η θέση - Ναταλία Πίτρη

 

www.toyota.com.cy

 

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Οι μπουτίκ KULT και ο οίκος ETRO παρουσιάζουν τις νέες συλλογές τους
Η Άννα Βίσση στο πρώτο Ronald McDonald House® της Κύπρου
Europa Donna Κύπρου και Λούκας Γιώρκας ενώνουν τις δυνάμεις
Epic μουσικό καλοκαίρι με 13 μοναδικές συναυλίες
Μαραθώνιος ευθύνης η κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στα έτη 2020-2022
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου: Φέρνει την πρώτη επιστημονική συναυλία στη χώρα μας
Το Youth Makerspace γιόρτασε πέντε χρόνια λειτουργίας
Αγαπημένες μοτοσικλέτες στους δρόμους της Λεμεσού για φιλανθρωπικό σκοπό
Γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο η Lexus
Φιλανθρωπική συναυλία αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για το TELETHON