ΤΕΠΑΚ: Καθηγήτριες βραβεύθηκαν για το έργο και την προσφορά στην ισότητα

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) βράβευσε τις Καθηγήτριές του, Χριστιάνα Κούτα και Μαρία Κραμβία Καπαρδή, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στην επιστημονική έρευνα, για την κοινωνική τους προσφορά αλλά και για το γεγονός ότι αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης σε ζητήματα έμφυλης ισότητας.

Πρόκειται για την πρώτη, τιμητική, τελετή βράβευσης του ΤΕΠΑΚ σε θέματα ισότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, ευγνωμοσύνης και συγκίνησης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Παρούσες και παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς, η Πρόεδρος της Συγκλητικής Επιτροπής Ισότητας Δήμητρα Μηλιώνη, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Κώστας Χόππας, μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, άτομα από τον οικογενειακό κύκλο των βραβευθεισών γυναικών καθώς επίσης μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

 

Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, όσο και η Πρόεδρος της Συγκλητικής Επιτροπής Ισότητας, μέσα από τις ομιλίες τους, τόνισαν και αναγνώρισαν την εξέχουσα προσωπικότητα των δύο γυναικών, την αγωνιστικότητα και επιμονή τους για την προάσπιση των γυναικών, τον σεβασμό τους απέναντι στη διαφορετικότητα και όλα τα χαρακτηριστικά και το έργο τους που τις κατέστησαν πρότυπα γυναικών στον πανεπιστημιακό χώρο και εκτός αυτού.

 

Με τη βράβευση αυτή, μεταξύ άλλων δράσεων, το ΤΕΠΑΚ διατρανώνει την προσήλωσή του στην εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας απόλυτου σεβασμού στην έμφυλη ισότητα και σεβασμού στη διαφορετικότητα κάθε μορφής.

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025
Η συγκινητική βραδιά μνήμης και τιμής για τον Μιχαλάκη Λεπτό...Οραματιστής, μέντορας, σπουδαίος δάσκαλος(pics)