Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Radisson στην καρδιά του Κολωνακίου

Ακόμη μια ξενοδοχειακή προσθήκη μετρά το κέντρο της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επενδυτικό επίκεντρο μεγάλων ξένων και ελληνικών "ονομάτων" της τουριστικής αγοράς. Πρόκειται για το The Social Kolonaki Athens Hotel της Radisson, στην οδό Βουκουρεστίου, που αποτελεί το πρώτο branded ξενοδοχείο στον ακριβό δρόμο του Κολωνακίου.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε πρώην δημόσιο κτίριο της δεκαετίας του 1960 που ανακαινίστηκε ολικά από το ελληνο-σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο OOAK Architects. Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ και το μηνιαίο μίσθωμα μετά από συμφωνία μακροχρόνιας παραχώρησης, ανέρχεται σε 15.600 ευρώ.

Το επταώροφο boutique ξενοδοχείο διαθέτει 24  δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας προεδρικής σουίτας, εστιατόριο και μπαρ στο ισόγειο,  χώρο πρωινού και χώρους privet dining. Τη διαχείριση έχει αναλάβει η αλυσίδα της "Radisson Individuals". 

Ο  αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση στο κέντρο, που εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά στη μετατροπή ενός παλιού κτηρίου γραφείων δίπλα στην Μητρόπολη Αθηνών σε συγκρότημα serviced apartments. Η μονάδα θα ονομαστεί "Radisson RED Mitropoleos Square Athens" και προγραμματίζεται να ανοίξει φέτος, κατά το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με τη Radisson, η μονάδα στην οδό Μητροπόλεως θα διαθέτει 100 δωμάτια και 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο. Στο ισόγειο του κτηρίου θα βρίσκεται εστιατόριο με θέα την πλατεία, ενώ παράλληλα θα διαθέτει roof top bar - εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη. Σημειώνεται πως το brand Radisson Red έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως ο όμιλος Radisson Hotel Group- με εννιά διαφορετικά ξενοδοχειακά brand και περισσότερα από 1.600 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία σε 120 χώρες- λειτουργεί επίσης στην ελληνική αγορά το Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Κρήτης, το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, το Radisson Blu Euphoria Resort στη Μύκονο και το Radisson Resort Plaza στη Σκιάθο.

Είχε μάλιστα ανακοινώσει ρεκόρ ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τέσσερις συμφωνίες και τρεις νέες προσθήκες και ανέφερε πως το 2022 σηματοδοτούσε μια εντυπωσιακή χρονιά για τον όμιλο, "καθώς συνεχίζει να βασίζεται στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη των στρατηγικών επενδυτών και συνεργατών του. Με την υπογραφή δύο νέων ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Αθήνα και δύο ακόμη στη Μύκονο και τη Σκιάθο, το portfolio του ομίλου αριθμεί πλέον οκτώ ακίνητα, με σχεδόν 1.000 δωμάτια σε λειτουργία ή υπό κατασκευή" τόνιζε.

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα και ο Fitch
Στρατηγική συνεργασία της Eurobank με τη βρετανική Plum Fintech Limited
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Σε πλήρη εξέλιξη επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ
Ε.Ε.: Ενέκρινε το αναθεωρημένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας
Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 στη Βουλή των Ελλήνων-Ανάπτυξη 2,3% για το 2023
Μεγάλη επένδυση 3,1 δισ. δολ σε Lng carrier από την Capital Product Partners του εφοπλιστή Β.Μαρινάκη
Ελλάδα: Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης
Ελλάδα: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο
Ελλάδα: Θετικές οι προοπτικές για τις εγχώριες τράπεζες
Ελλάδα: Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία