BEFIT και το μέλλον του Φόρου Εισοδήματος στην Ευρώπη

Στη θέσπιση ενός κοινού συνόλου κανόνων για τον υπολογισμό της φορολογητέας βάσης των εταιρειών της ΕΕ, διασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη κατανομή των κερδών μεταξύ των χωρών-μελών, αποσκοπεί το πλαίσιο για τη φορολογία εισοδήματος (BEFIT). Μια ολοκληρωμένη λύση για τη φορολογία των επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης και τη δημιουργία συνεκτικής προσέγγισης όσον αφορά τη φορολόγηση των εταιρειών στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι θα παρουσιάσει εντός του τρέχοντος έτους το νέο πλαίσιο για τη φορολογία των επιχειρήσεων στην ΕΕ, το οποίο θα μειώσει τις διοικητικές επιβαρύνσεις, θα εξαλείψει τα φορολογικά εμπόδια και θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον στην ενιαία αγορά.

Το τι πρέπει να περιμένουν οι φορολογούμενοι της ΕΕ μέσω της BEFIT αναμένεται να διερευνηθεί εις βάθος την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του 6ου Cyprus International Tax Conference. Κατά τη διάρκεια του σπουδαίου γεγονότος ομιλία θα πραγματοποιήσει η Nathalie Aymé, Partner – EU Tax Policy Leader της Deloitte Societe d’Avocats. Η ομιλήτρια θα εξηγήσει στο κοινό τη σημασία της BEFIT και θα προβεί σε εκτιμήσεις αναφορικά με το μέλλον του Φόρου Εισοδήματος στην Ευρώπη.

Εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο

Η Nathalie Ayme, Partner, ειδικεύεται στο Εθνικό και Διεθνές φορολογικό δίκαιο. Συμβουλεύει τακτικά γαλλικές και διεθνείς εταιρείες, ιδίως στους τομείς της μεταποίησης και των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. Βοηθά τους πελάτες της στις καθημερινές τους συναλλαγές, συμβουλεύοντάς τους για τα πιο περίπλοκα τεχνικά ζητήματα και παρέχοντάς τους την υποστήριξη που απαιτείται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους για υποβολή εκθέσεων. Η ομιλήτρια διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και τον συντονισμό διασυνοριακών επενδύσεων και/ή αναδιάρθρωσης συναλλαγών. Ανέπτυξε μια αμοιβαία συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο Deloitte. Η εμπειρία της περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών σε πελάτες ομίλου για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των δομών απόκτησης ή νέων λειτουργικών δομών σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την παροχή βοήθειας σε πελάτες κατά τη διάρκεια επιτόπιων ερευνών και διαδικασιών φορολογικού ελέγχου.

Οι κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις στο σπουδαίο γεγονός

Το Cyprus International Tax Conference κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διακεκριμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Το εξελισσόμενο φορολογικό τοπίο και η προσαρμογή σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες είναι  ο βασικός άξονας ενός γεγονότος που δεν πρέπει να χάσει κανείς επαγγελματίας του χώρου. Το Συνέδριο έχει, εξάλλου, ως στόχο να σκιαγραφήσει κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλες αρχές προχωρούν στις αναφερθείσες, νέες φορολογικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τις οικονομίες των μελών.

Οι ειδικοί του Κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρόσφατες και επικείμενες φορολογικές εξελίξεις όπως το BEPS 2, τα φορολογικά κίνητρα ως μέσο δημοσιονομικής πολιτικής, τις τιμές μεταβίβασης, την οδηγία Unshell και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους φοροτεχνικούς επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και παρακολουθείστε από κοντά συζητήσεις σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα του μέλλοντος, τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό τοπίο της Κύπρου για εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες και δείτε από κοντά αρμοδίους να παρουσιάζουν θέματα όπως τα απροσδόκητα κέρδη (windfall profits), το πλαίσιο BEFIT και την εφαρμογή του DAC 7 σε ψηφιακές πλατφόρμες. Η ψηφιοποίηση του φορολογικού τομέα αποτελεί, εξάλλου, μεγάλο μέρος της συζήτησης και επομένως θα απασχολήσει εκτενώς το επερχόμενο γεγονός.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα σε ανώτερα στελέχη από φορολογικές και νομικές υπηρεσίες όπως:

· Λογιστικές, Ελεγκτές και Φοροτεχνικές Γραφεία

· Τράπεζες και άλλα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα

· Δικηγορικά γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι

· Επενδυτικές Εταιρείες

· Παρόχους Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης

· Παρόχους Εταιρικών Υπηρεσιών

· Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές

· Τοπικούς και Ευρωπαϊκούς Ρυθμιστικούς Φορείς

· Οικονομικούς Διευθυντές από μεγάλες εταιρείες από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Για το πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Altis Compliance & Practice Management, Bank of Cyprus, Taxand Cyprus

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Baker Tilly, Deloitte Ltd, EY Cyprus, KPMG Cyprus, PwC Cyprus, RSM Cyprus

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), Cyprus Bar Association, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Institute of Internal Auditors, The Cyprus Integrity Forum (CIF), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»