Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμου Λεμεσού με πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων

Με στόχο τη συνεργασία προς όφελος και των δυο μερών, ο Δήμος Λεμεσού και η πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχείων WE Ηοtels (μέλος του WE Group) υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχείο Λεμεσού. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας στοχεύει στο σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού, της φιλοξενίας και της επιχειρηματικότητας για να καταστεί η πόλη της Λεμεσού έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη έως το 2030. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης και εκ μέρους του Ομίλου WE Group και WE Hotels, o Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Νίκος Ανδρονίκου.

Το Πρωτόκολλο θέτει το πλαίσιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της Σύμβασης της πόλης της Λεμεσού στο πλαίσιο της επιλογής της πόλης από την ΕΕ ως μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Μission Cities. Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην κλιματική ουδετερότητα των πόλεων έως το 2030.

Επιπλέον, το Πρωτόκολλο προνοεί συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, με βασικό άξονα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ανάδειξη της πόλης της Λεμεσού ως αειφόρος τουριστικός και επιχειρηματικός προορισμός. Το Πρωτόκολλο θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την προβολή και επιστημονική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τη φιλοξενία και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Το WE Hotels (www.wehotels.cy), αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων, προσφέροντας στον ταξιδιώτη τη δυνατότητα αναζήτησης και κράτησης ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, στα πιο ανταγωνιστικά rates. Η πλατφόρμα προσφέρει μια σύγχρονη, φιλική προς τον χρήστη εμπειρία που κάνει την κράτηση διαμονής πιο εύκολη από ποτέ. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ταξιδιώτες την απόλυτη άνεση, επιτρέποντάς τους να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα το τέλειο ξενοδοχείο για τις ανάγκες τους. Το WE Hotels (www.wehotels.cy) προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε ξενοδοχεία, με επιπλέον οφέλη για τον ταξιδιώτη. Εκτός από το Δήμο Λεμεσού, το WE Hotels υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το πανεπιστήμιο UCLan, τη Μαρίνα Λεμεσού και άλλους φορείς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του δημάρχου κ. Νίκου Νικολαΐδη και του κ. Νίκου Ανδρονίκου, παρουσία συνεργατών των δύο πλευρών, συζητήθηκε το πλαίσιο δράσης για τους επόμενους μήνες, ενώ οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τον άμεσο σχεδιασμό πρωτοβουλιών και υποστήριξης προς το Δήμο για την ανάδειξη της πόλης ως πόλη-πρότυπο στα πλαίσια του EU Mission Cities.

Δειτε Επισης

Έργα αναβάθμισης παραλιών στην Πόλη Χρυσοχούς
Κ. Κουμής: Δύσκολο και απαιτητικό έργο η τουριστική αναβάθμιση της Λευκωσίας
Υφ. Τουρισμού και Γερμανίδα πρέσβειρα συζήτησαν ειδικές μορφές τουρισμού
Πιάτσα Καλαμάκι: Το ελληνικό street food που έβαλε στο μάτι την Κύπρο
Η κυπριακή start-up που βραβεύτηκε στη διεθνή έκθεση φαγητού IFE
Σε εργαστήρια για τον τουρισμό στην Πολωνία συμμετέχει η ΕΤΑΠ Πάφου
Δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Η Emirates αποκαλύπτει την ανανεωμένη εμφάνιση των αεροσκαφών της
Το Ζακάκι έχει πλέον το δικό του εστιατόριο McDonald’s
Στο λιμάνι Λεμεσού το νέο υβριδικό Ferry «P&O Pioneer»