Powered by

Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, μετά από τρεις ημέρες ισχυρής ανόδου

​​​​​​​Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από τρεις συναπτές συνεδριάσεις κερδών, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση στοιχείων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για έβδομη συναπτή εβδομάδα αύξησης των αποθεμάτων αργού της χώρας.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Απριλίου, απώλεσε 59 σεντς ή 0,7%, κλείνοντας στα 84,50 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου έχασε 41 σεντς ή 0,5%, κλείνοντας στα 78,06 δολ. το βαρέλι.

Η υποχώρηση ακολούθησε την "εντυπωσιακή αύξηση" των προηγούμενων ημερών, σημείωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο FOREX.com. "Μου μοιάζει για profit-taking”, είπε.

"Εάν επρόκειτο για τα στοιχεία σχετικά με τα αποθέματα των ΗΠΑ, τότε σίγουρα οι τιμές θα είχαν κινηθεί πτωτικά ήδη από την Τετάρτη", συμπλήρωσε.

Πιο ειδικά, τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights, η μέση πρόβλεψη για την αύξηση κινείτο στα ίδια επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, κυρίως εν αναμονή της υψηλότερης ζήτησης από την πλευρά της Κίνας.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μεγάλες εκπτώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο προκειμένου να αναπληρώσει τα αποθέματά της, ασκώντας μικρότερη ανοδική πίεση στις διεθνείς τιμές.

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί