Powered by

Συμφώνησαν για την ΑΤΑ, ΟΚΥπΥ και συντεχνίες-Η κοινή ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, στα γραφεία της κεντρικής Διοίκησης του ΟΚΥπΥ η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ ΟΚΥπΥ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, για την συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης, κατά την οποία αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα που τέθηκαν.

Υπήρξε συμφωνία, για την ΑΤΑ, η οποία αποτελούσε βασική αρχή,  και η οποία θα παραχωρείται όπως καθορίζεται από το κράτος.

Για τον καθορισμό της εξέλιξης των μισθών των εργαζομένων, καθώς και για τα υπόλοιπα άλλα θέματα που άπτονται της Συλλογικής Σύμβασης, έχει καθορισθεί Τεχνική Επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ και όλων των Συνδικαλιστικών φορέων, η οποία, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα αρχίσει εντατικά διαβουλεύσεις, με απώτερο στόχο τη θετική κατάληξη.  

Δειτε Επισης

Κοινά θέματα και νέες συνέργειες συζήτησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας με την ΑΛΚ
ΔΟΣ: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Λύση περιορισμένης διάρκειας το ανεργιακό σε τραπεζικούς που αποχώρησαν με σχέδιο εθελούσιας
Πασχαλινό επίδομα €190 σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο στις 12 Απριλίου
Συντεχνίες: Ζητούν αποκατάσταση επιδομάτων στους εργαζομένους με το σύστημα βάρδιας
Υπ. Οικονομικών: Δεν μπορούμε να εμπλακούμε στην επιτοκιακή των τραπεζών
Κατώτερη των περιστάσεων και της Ε.Ε. η ανταγωνιστικότητα στην Κύπρο
Ξεκαθάρισε στην ΟΕΒ ο υπ. Οικονομικών: Θα συνεχίσουμε τον θεσμό της ΑΤΑ
Έγινε το έλα να δεις για τα επιτόκια-Κατακεραύνωσε τον Κεραυνό ο Αβέρωφ
Προς αναζήτηση επενδυτών για βιώσιμο ομόλογο η Κύπρος