Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο μαστογραφικό κέντρο Γεροσκήπου

Η επιστήθια και πολύχρονη φιλία της ΟΠΑΠ Κύπρου με την Europa Donna αγκαλιάζει πια και τις γυναίκες της Πάφου! Υλοποιώντας την απόφαση που είχε ανακοινώσει το 2022, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, η ΟΠΑΠ Κύπρου πρόσφερε τον ένα από τους πέντε υπερσύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους στο Μαστογραφικό Κέντρο Γεροσκήπου, το οποίο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η λειτουργία του Μαστογραφικού Κέντρου στο νεόδμητο Κέντρο Υγείας «Χριστόφορος Χατζηλαμπρής», υλοποιεί το όραμα του Δήμου Γεροσκήπου και της Europa Donna κι ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα δίκαιης και ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες του συνόλου των γυναικών της Πάφου. Η εξέλιξη αυτή, όπως είπε στο χαιρετισμό του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαράλαμπος Χρίστου, αναδεικνύει ξανά την υγεία των συνανθρώπων μας ως ύψιστη προτεραιότητα στην κοινωνική δράση της Εταιρίας.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση αλλά και τη συγκίνηση για τα εγκαίνια του Κέντρου, ο κύριος Χρίστου βεβαίωσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να ενισχύει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των υπηρεσιών των φορέων δημόσιας υγείας σε όλο το εύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε επίσης ότι «με την  ίδια αγάπη θα συνεχίσουμε και την επιστήθια φιλία μας με την  Europa Donna προς όφελος της κάθε γυναίκας της Κύπρου», τονίζοντας και τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμούς που τις εκφράζουν, προτάσσοντας το ακριβότερο των αγαθών, την υγεία!

Τη σημαντικότητα της λειτουργίας του Μαστογραφικού Κέντρου Γεροσκήπου τόνισε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική και δυνατή στήριξη της στους σχεδιασμούς της πολιτείας και στην κοινωνία του τόπου.

«Αν δείτε τα μάτια των φίλων γυναικών που είχαν την εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού αλλά και τα μάτια των εθελοντριών που αφιέρωσαν την ζωή τους και αγωνίζονται για να δουν μέρες όπως την σημερινή, θα διαπιστώσετε τη χαρά μας για τη λειτουργία του Κέντρου» είπε συγκινημένη η Πρόεδρος της Europa Donna, Μαίρη Περδίου. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον μεγάλο ευεργέτη του Κέντρου Υγείας Γεροσκήπου, Χριστόφορο Χατζηλαμπρή  και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την αγορά των πέντε υπερσύγχρονων ψηφιακών μαστογράφων που θα τοποθετηθούν σε όλα τα Κέντρα σε πέντε επαρχίες μας» κατέληξε η κυρία Περδίου.

Την απέραντη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Δημαρχεύων της Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλης, ο οποίος τόνισε ότι το Μαστογραφικό Κέντρο αποτελούσε διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής. Ο κύριος Χατζηβασίλης ευχαρίστησε την Πολιτεία και την Europa Donna για τη συνεργασία στην υλοποίηση του έργου καθώς και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη στήριξη της στην κοινωνία του τόπου.

 

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Εναρκτήρια Διάλεξη της Καθηγήτριας Χρυσούλας Θώδη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Οι κυρώσεις στην Ρωσία... βούλιαξαν τον κυπριακό στόλο
ΙδΕΚ-META Group ενώνουν δυνάμεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business διαβάστε...
Μαρίνα Γεραλή: Κρατώντας ζωντανή την τέχνη της βιβλιοδεσίας (video)
Παίρνει σάρκα και οστά το University of Beirut-Mediterraneo στην Πάφο (pics)
Η επόμενη μέρα της αγοράς ακινήτων από τη σκοπιά κορυφαίων CEOs
Σε «Χάρης Γρούτας» μετονομάστηκε ο 1ος όροφος του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας
Tax For All: Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας
Οι Υπερ. ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η Γαλακτοβιομηχανία ΑΦΟΙ Πέτρου τιμούν την Κύπρια γιαγιά