Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο μαστογραφικό κέντρο Γεροσκήπου

Η επιστήθια και πολύχρονη φιλία της ΟΠΑΠ Κύπρου με την Europa Donna αγκαλιάζει πια και τις γυναίκες της Πάφου! Υλοποιώντας την απόφαση που είχε ανακοινώσει το 2022, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, η ΟΠΑΠ Κύπρου πρόσφερε τον ένα από τους πέντε υπερσύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους στο Μαστογραφικό Κέντρο Γεροσκήπου, το οποίο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η λειτουργία του Μαστογραφικού Κέντρου στο νεόδμητο Κέντρο Υγείας «Χριστόφορος Χατζηλαμπρής», υλοποιεί το όραμα του Δήμου Γεροσκήπου και της Europa Donna κι ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα δίκαιης και ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες του συνόλου των γυναικών της Πάφου. Η εξέλιξη αυτή, όπως είπε στο χαιρετισμό του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαράλαμπος Χρίστου, αναδεικνύει ξανά την υγεία των συνανθρώπων μας ως ύψιστη προτεραιότητα στην κοινωνική δράση της Εταιρίας.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση αλλά και τη συγκίνηση για τα εγκαίνια του Κέντρου, ο κύριος Χρίστου βεβαίωσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να ενισχύει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των υπηρεσιών των φορέων δημόσιας υγείας σε όλο το εύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε επίσης ότι «με την  ίδια αγάπη θα συνεχίσουμε και την επιστήθια φιλία μας με την  Europa Donna προς όφελος της κάθε γυναίκας της Κύπρου», τονίζοντας και τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμούς που τις εκφράζουν, προτάσσοντας το ακριβότερο των αγαθών, την υγεία!

Τη σημαντικότητα της λειτουργίας του Μαστογραφικού Κέντρου Γεροσκήπου τόνισε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική και δυνατή στήριξη της στους σχεδιασμούς της πολιτείας και στην κοινωνία του τόπου.

«Αν δείτε τα μάτια των φίλων γυναικών που είχαν την εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού αλλά και τα μάτια των εθελοντριών που αφιέρωσαν την ζωή τους και αγωνίζονται για να δουν μέρες όπως την σημερινή, θα διαπιστώσετε τη χαρά μας για τη λειτουργία του Κέντρου» είπε συγκινημένη η Πρόεδρος της Europa Donna, Μαίρη Περδίου. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον μεγάλο ευεργέτη του Κέντρου Υγείας Γεροσκήπου, Χριστόφορο Χατζηλαμπρή  και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την αγορά των πέντε υπερσύγχρονων ψηφιακών μαστογράφων που θα τοποθετηθούν σε όλα τα Κέντρα σε πέντε επαρχίες μας» κατέληξε η κυρία Περδίου.

Την απέραντη ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Δημαρχεύων της Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλης, ο οποίος τόνισε ότι το Μαστογραφικό Κέντρο αποτελούσε διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής. Ο κύριος Χατζηβασίλης ευχαρίστησε την Πολιτεία και την Europa Donna για τη συνεργασία στην υλοποίηση του έργου καθώς και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη στήριξη της στην κοινωνία του τόπου.

 

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ